Poliţia Locală zălăuană, controale şi sancţiuni de primăvară

Poliţia Locală a municipiului Zalău ne-a pus la dispoziţie raportul privind activitatea desfăşurată în ultimele două săptămâni, controale, amenzi sau avertismente aplicate pe raza municipiului Zalău. Din raportul de activitate, reiese că în perioada 10.04.2015 – 26.04.2015  agenţii Poliţiei Locale au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, păstrarea curăţeniei, identificarea persoanelor care răscolesc în containere, identificarea persoanelor care parchează autovehicule înalte locuri decât cele special amenajate, combaterea actelor de cerşetorie şi a comerţului stradal, pentru depistarea şi identificarea societăţilor comerciale care nu respectă orarul de funcţionare afişat la intrarea în unitate, precum şi menținerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi al pieţelor din municipiu.

Au fost aplicate 221 sancţiuni contravenţionale (63 cu amendă şi 158 cu avertisment scris) în valoare totală de 13.895 lei. Pentru infracţiunile de cerşetorie, Poliţia Locală Zalău a aplicat amenzi în valoare de 2.400 lei. Lasarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri, au făcut obiectul unui singur proces-verbal, soldat cu o amendă de 250 lei. Parcarea autovehiculelor în alte locuri decât cele special amenajate (trotuare, spaţii verzi, etc) au făcut obiectul a 46 constatări consemnate în procese-verbale, amenzile plătite de şoferi fiind de 2.500 lei.

O altă problemă cu care zălăuanii se confruntă este cea a răscolitorilor în gunoaie. Această problemă pare să nu-şi găsească rezolvare, deşi atât Primăria cât şi societatea care se ocupă cu ridicarea şi colectarea resturilor menajere spun de fiecare dată ca fac tot posibilul să ţină această situaţie sub control. Amenzile au totalizat, în această privinţă, 950 lei.

În privinţa circulaţiei rutiere, s-a urmărit prevenirea şi combaterea actelor de încălcare a normelor legale privind circulaţia, oprirea, staţionarea, parcarea, accesul interzis, accesul pe anumite sectoare de drum a tuturor categoriilor de autovehicule, nerespectarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracțiune animală. Astfel, s-au întocmit 70 invitaţii şi somaţii scrise, unor conducători auto care au parcat autoturismele neregulamentar pe domeniul public- trotuare, locuri destinate spatiilor verzi, etc. Agenţii Poliţiei Locale din cadrul serviciului Circulaţie Rutieră au acţionat împreună cu lucrători din cadrul Primăriei Zalău şi S.C. Doralex SRL Zalău, pentru ridicarea autovehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public. În acest sens, agenţii Poliţiei Locale au dispus ridicarea a 44 de autovehicule. Urmare a acțiunilor de mai sus, politiştii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere au aplicat un numar de 119 sancțiuni contravenționale (33 cu amendă şi 86 cu avertisment).

Cel mai mare cuantum al amenzilor a fost cel aplicat şoferilor care au circulat pe drumuri marcate cu „interzis”, cuantumul amenzilor ridicându-se la 1.755 lei. Pentru căruţaşi, dar şi pentru şoferii care au circulat prin zone interzise cu autovehicule de mare tonaj, s-au aplicat amenzi de 1.500 lei. Şoferii care au parcat în alte locuri decât cele amenajate special, au fost, potrivit Poliţiei Locale, puţini, întegistrându-se două procese verbale cu amenzi ce au totalizat 600 lei.

Poliţia Locală Zalău este o instituţie care îşi desfăşoară activitatea în interesul comunităţii locale, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pazei şi protecţiei obiectivelor de interes local, public, privat, de pe raza administrativă a municipiului, acţionează în sprijinul instituţiilor statului şi execută orice alte activităţi date în competenţă, exclusiv pe baza şi în executarea legii, cu respectarea principiilor imparţialităţii, nediscriminării şi proporţionalităţii.

2 Thoughts to “Poliţia Locală zălăuană, controale şi sancţiuni de primăvară”

  1. ass

    stau si ma gândesc, daca nu am avea politie locala, cine s-ar ocupa de toate aceste „nimicuri” care de multe ori ne fac viata amara? Ii tot aud pe „adevaratii politisti”, cei de la politia nationala, ca se plang ca cei de la politia locala le strica renumele si ca ar cheltui banii dejaba. O intrebare am: când ati vazut ultima data un „politist adevarat: in actiune?

  2. Anonim

    sunati la politie, ceea de ordine publica sau pe cei de la circulatie si incercati sa reclamati pe cineva ca va blocheaza accesul la garaje si o sa aveti o deosebita PLACERE sa vedeti operativitate din partea politiei de stat. Asta dupa ce iti dai toate datele si ulterior iti spun sa suni la politia locala caci ei se ocupa de asemenea cazuri, de parcari neregulamentare. Sunt o multime de zone in oras, unde nu poti trece cu un carucior de copil din cauza celor parcati pe trotuoare si in acest caz esti „pasat” tot la politia locala.
    Zilele trecute o caruta cu tigani au „parcat” la noi la bloc si au inceput sa coseasca iarba, cum au putut ei mai bine. Au taiat flori, arbusti si copacei. Binenteles ca calul lor sa balegat pe mijlocul aleii, si sa fie servicul complet, un tiganus si-a facut nevoile=cacat la coltul blocului. Dar ghiciti cine a trecut pe acolo? Un logan de politie, de la ordine public. 🙂 si când le-am spus ca intervina pe langa tigani, sa-i fugareasca si sa nu mai faca paguba si mai mare mi-au raspuns ca nu se baga singuri in rahat. Iar daca vreau sa vine „cineva” sa sun la 112 , dar risc sa fiu eu amendat daca nu este o URGENTA.

Leave a Comment