Poliţia Locală, cu ochii pe zălăuanii indisciplinaţi

Aproape 80 de sancţiuni soldate cu amenzi contravenţionale în valoare de peste 2.400 de lei, dar şi cu avertismente, au fost aplicate de agenţii Poliţiei Locale Zalău în doar două săptămâni, în perioada 5-12 septembrie, unor cetăţeni care au uitat să respecte legislaţia în vigoare. Tulburarea liniştii şi a ordinii publice, parcarea autovehicolelor în locuri nepermise, dar şi apelul repetat la mila publicul, au fost doar câteva din normele civice încălcate de cetăţeni, pentru care poliţiştii locali au dispus măsuri.
Conform unui buletin informativ emis de Poliţia Locală Zalău, cele mai multe persoane, 41 la număr, au fost sancţionate pentru că şi-au parcat autoturismelele în locuri nepermise. De asemenea, poliţiştii locali au mai aplicat sancţiuni şi pentru: traversarea drumului public prin locuri nepermise, distrugerea amenajărilor din locuri publice, staţionarea voluntară a vehiculelor, călătoria pe mijloacele de transport fără bilet de călătorie, dar şi pentru parcarea mijloacelor de transport pe locuri adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoanele cu handicap.
Pe această cale, poliţiştii locali atrag atenţia conducătorilor auto să nu oprească, staţioneze sau să parcheze decât în locurile permise şi să respecte indicatoarele de „Acces Interzis” şi limitare de tonaj amplasate pe raza municipiului, din cauza faptului că, înafara sancţiunii contravenţionale, riscă şi sancţionarea cu puncte de penalizare, conform legislaţiei rutiere.
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, în cazul în care sunt sesizate încălcarea unor norme de convieţuire socială sau săvârşirea unor fapte contravenţionale, dispeceratul Poliţiei Locale poate fi apelat 24 din 24 la numerele de telefon 0260-610178 sau 0734-777801.

Alte articole

2 Thoughts to “Poliţia Locală, cu ochii pe zălăuanii indisciplinaţi”

  1. Anonim

    Ma mir ca in statistica cainilor comunitari nu apar plimbarile la Kaufland, Penny, Lidl (scuzati reclama).

  2. gabriela

    ar fi bine sa fie cu ochii pe vanzatori de tigari de contrabanda…numai atuncea de unde ar lua spaga?asa e dl politisti corupti?cum se face ca de 6-7 ani vand fara incetare?suntb ogrupare mafiota organizata in colaborare cu politia din zalau.

Leave a Comment