Ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină până miercuri seara

 

Meteorologii au prelungit avertizarea meteo de vreme severă până miercuri, 27 mai, ora 18. Avertizarea este valabilă în aproape jumătate de ţară, inclusiv în judeţul Sălaj.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi Hidrologie, va ploua în zona Carpaţilor Orientali, în Maramureş şi local în Transilvania şi Crişana, unde cantităţile de apă vor depăşi 20 litru/metru pătrat şi izolat 30 – 40 litri/metru pătrat. În restul teritoriului, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil căderi de grindină.
Miercuri, în vestul, centrul şi nordul ţării, cerul va fi mai mult noros, pe arii extinse va ploua, iar valorile de temperatura se vor situa sub cele climatologic specifice datei, cu precădere în Câmpia şi Dealurile de Vest, unde vor caracteriza o vreme rece pentru sfârşitul lunii mai. În restul teritoriului, regimul termic se va situa în jurul celui normal, iar înnorări şi local averse şi descărcări electrice vor fi în a doua parte a zilei, dar mai ales noaptea. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

Leave a Comment