Plan de anvergură pentru reconfigurarea și modernizarea celor mai urâte zone din municipiu

Primăria Municipiului Zalău își întoarce fața către zonele din municipiu rămase în uitare, de-a lungul timpului. Este vorba despre zonele din mai multe cartiere ale municipiului, dar și din Stîna, terenuri abandonate, invadate de buruieni, multe dintre ele aflate în vecinătatea blocurilor de locuințe, a unor instituții importante din Zalău, în cartierele de case sau în zona industrială a orașului. 

Sunt zone din municipiul Zalău care nu au beneficiat în ultimii ani de lucrări de modernizare sau reamenajare, fiind, practic, abandonate și ajunse într-un stadiu avansat de degradare. Cele mai importante zone care au intrat în vizorul Primăriei Zalău sunt cartierul Meseș (în vecinătatea Direcției Agricole, strada Corneliu Coposu), Strada Oborului – Piața Obor și terenul aferent, zona denumită „Coada Lacului” – un teren intravilan din cartierul Brădet, un teren intravilan de pe strada Viitorului, teren intravilan de pe Aleea Digului (zona denumit] Vale Pietriș) trei parcele mari de teren din cartierul Dumbrava, situate în vecinătatea străzilor Victor Deleu, General Dragalina și Simion Bărnuțiu, o porțiune de teren situată între străzile Gheorghe Doja și Bogdan Petriceicu Hașdeu precum și un teren situat în zona Dispensarului CFR.

Toate aceste zone vor beneficia de lucrări de modernizare a carosabilului, trotuarelor, rebordurări, amenajări ale spațiilor verzi. Vor fi plantați arbuști și flori iar zonele vor fi dotate cu mobilier urban nou. Municipalitatea dorește ca aceste zone neglijate în ultimii ani să aibă un aspect pe care, de altfel, fiecare zonă din municipiu îl merită, indiferent că este vorba despre zone mărginașe sau denumite impropriu ca fiind “zone sărace”. Prin acest proiect se dorește în principal repunerea ]n funcțiune unor terenuri aflate în stare de degradare, terenuri abandonate, unele dintre ele aflate în paragină, dar și o regenerare a unor spații industriale abandonate așa cum știm că există, din păcate, destule pe raza municipiului. Toate terenurile au fost atestate la domeniul privat al municipiului astfel încât planurile de modernizare și reabilitare vor putea demara în cel mai scurt timp. Viceprimarul Teodor Balajel a spus că acest proiect de anvergură ce va fi derulat în mai multe etape și va face ca zone de pe raza municipiului care au fost neglijate în anii trecuți să capete nu doar o față nouă ci și un nou statut, să poată fi folosite și, dincolo de orice utilitate, să aibă un aspect care să se încadreze într-o imagine urbanistică nouă și modernă.

Proiectele cuprind și spații noi de joacă, spații de relaxare,  înființarea de parcări, zone verzi noi, toate planurile fiind axate pe salvarea și transformarea acestor zone degradate în locuri care să devină cu adevărat zone de utilitate publică, având totodată și un aspect civilizat și frumos.

8 Thoughts to “Plan de anvergură pentru reconfigurarea și modernizarea celor mai urâte zone din municipiu”

 1. o porțiune de teren situată între străzile Gheorghe Doja și Bogdan Petriceicu Hașdeu

  Viceprimarul Teodor Balajel e singurul din conducerea primariei pe care l-am vazut sa „puna mana”. Si ma refer la faptul ca nu e saptamana sa nu il vad, in zona centralei termice proaspat daramate din spatele blocului lui, cu lopata/tarnacop.la reparat drumul.
  singura problema este ca in zona ar trebui daramate toate garajele si zona reamenazata din temelii, si din pacate si el are un garaj in zona si ctred ca nu ii convine sa-l darame.
  asaca o sa ramana o zona „de razboi” si pe urmatorii ani. Nu se va face nimic !

 2. Planuri peste planuri

  Cu implementarea stam mai rau

 3. Anonim

  Si cu garajele ce se mai aude? Cand va apucati sa le demolati ca sa faceti locuri de parcare? Vin din nou alegerile si de acesta promisiune nu v-ati tinud, de fapt nici de altele!!! Credeti ca va mai voteaza cineva daca nu va respectati promisiunile?

  1. Pentru ANONIM

   ANONIM RASPUNS : Ce treaba ai tu cu garajele ? De ce sa le demoleze ? ….spatiul pt.chiria unui teren de sub garaj este intre 200-300 lei o parcare 100 !!!
   Deci ciocu mic !!!!

   1. Anonim

    sa fie daramate toate ! fara discriminare ! toate garajele construite pe domeniul public al statului roman sau al primariei sa fie darmate si in locul lor sa se faca parcari !
    de ce?
    finca in loc cxe 2 garaje se pot face 3 parcari !! si daca e lipsa de bani, atunci sa se dubleze, tripleze taxele de inchiriere !
    ai masina, atunci platesti ! ai doua, impozitul sa fie dublu la amandoua.ai trei masini, atunic sa fie impozitul triplu la toate trei !
    domnia si prostia sa se plateasca !
    p.s. in peste 50% din garaje nu se parcheaza nici o masina, sunt dimple depozite !

  2. Anonim

   tu crezi ca Balajel e chiar asa de prost, incat sa-si darame singur garajul? la el la bloc o sa ramana o tiganie !!!
   au daramat un garaj sa poata intra cu utilajele grele sa daramen fosta central, si au lasat prapad in urma lor ! au distrus drumul, bordure, spatii verzi si acuma nimeni nu mai face nimic.
   astia sunt cei de la PSD, incep ceva sa strice si lasa asa !

 4. cetatean cu taxe platite la zi !

  @19.44 Pentru ca aceste asa zise garaje sunt depozite de second mizerabile , dau un aspect de mahala ….De epoca primitiva …cum sunteti si unii dintre cei care intreaba ….vorbe si ei …

 5. Anonim

  stati linistiti ! se vor darama ! inclusive garajul lui Balajel cade ! pe aceea zona se va amenaja o parcare si se va reface toata zona dintre acele blocuri, unde a fost central !
  daca ati avea curiozitatea ati putea sa vedeti planurile de la primarie si asa nu ati mai comenta dejaba

Leave a Comment