Peste 900 de zalauani au acte de identitate expirate

Ioan Puscas, directorul executiv al Directiei Publice Comunitare de Evidenta a Persoanelor din cadrul Primariei Zalau, a afirmat ca in primul trimestru al anului 2007 activitatea serviciului a cunoscut o crestere semnificativa. Astfel ca, au fost primite si inregistrate 3.646 de solicitari a unor acte de identitate, fiind eliberate 3.375 carti de identitate, 3.087 carti de alegator si 70 de carti de identitate provizorii. Numarul documentelor eliberate a crescut cu aproape 50 la suta, fata de aceeasi perioada a anului trecut, crestere determinata de posibilitatea pe care o au cetatenii romani de a calatori in statele membre ale Uniunii Europene doar cu buletinul.

Totodata, au fost inregistrate 184 de declaratii de pierdere, 28 de furturi si 36 acte de identitate deteriorate.

Potrivit unui comunicat de presa, tot in aceasta perioada, au fost puse in legalitate 605 persoane care aveau cartile de identitate expirate, iar 259 de minori au intrat pentru prima data in posesia acestui document. In momentul de fata, in municipiul Zalau mai exista inca 903 persoane care au actul de identitate expirat.

Au fost aplicate si sanctiuni contraventionale ca urmare a nerespectarii prevederilor legale, mai precis pentru 110 zalauani care nu s-au prezentat in termen legal pentru preschimbarea documentelor expirate.

Leave a Comment