Peste 700 de sancţiuni aplicate de polițiști în două zile

Pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică și pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere, în perioada 26-28 februarie, la nivelul județului Sălaj, s-au organizat acţiuni preventive, în sistem integrat, fiind folosite efective din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, poliţie transporturi, respectiv intervenţii şi acţiuni speciale. Printre principale obiective s-au aflat creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii, prin organizarea de acţiuni specifice punctuale, întărirea prezenţei poliţiştilor în mediile şi zonele de interes operativ, pentru descurajarea activităţilor infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele de risc criminogen, în staţiile CF şi pe trenurile de călători, menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică prin prevenirea comiterii faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi a celor săvârşite cu violenţă, dar și reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule, a normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, în cele trei zile, 218 poliţişti de la structurile amintite au efectuat 93 de acţiuni şi controale specifice muncii de poliţie.
În acest context, oamenii legii au constatat 25 de infracțiuni, dintre care două de natură judiciară, opt la regimul circulaţiei rutiere și 15 infracțiuni de altă natură. De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 714 sancţiuni contravenţionale, din care 59 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, trei au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 585 pentru neregulile constatate în trafic, trei sancțiuni fiind aplicate la Legea 333/2003 privind paza bunurilor, iar 64 sancțiuni au fost aplicate la alte acte normative. Totodată, au fost reținute 22 permise de conducere, iar pentru defecțiuni tehnice, polițiștii au retras patru de certificate de înmatriculare. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate se ridică la suma de 129.557 lei. La acţiuni au participat şi 55 jandarmi și opt polițiști din cadrul Biroului pentru Imigrări Sălaj. Informaţiile ne-au fost oferite de Biroul de Presă al IPJ Sălaj, prin purtătorul de cuvânt al insitituţiei, Maria Cristea.

One Thought to “Peste 700 de sancţiuni aplicate de polițiști în două zile”

  1. Anonim

    de ce nu se pornesc radarele fixe din Zalau? de ce nu se pornete tot acest system integrat de camera video, care pot sa „linisteasca” pe marea majoritate a celor care se cred de neatins in traffic.
    Asa nu o sa mai avem cazuri precu a lui Biju, care isi baga la inaintare fica. Si nici politisti/agenti de la circulatie care trebuie sa ascute de sefii lor pe cine iarta si pe cine nu.

Leave a Comment