Peste 220 de sălăjeni râvnesc la uniforma de poliţist

La concursul de admitere în şcolile de agenţi de poliţie s-au înscris până la 15 iunie, când a fost termenul limită, 226 de sălăjeni, transmite Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Aproximativ trei sferturi dintre candidaţi (163 la număr) râvnesc la un loc în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, ceilalţi luptându-se pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina (43) şi Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră Oradea (21).

Conform sursei citate, 56 la sută dintre înscrişi sunt băieți, ei candidând pe aceleași locuri cu fetele, toți având șanse egale.

În perioada următoare, aspiranţii la uniforma de poliţist vor susţine evaluarea medicală şi cea psihologică; evaluarea performanţei fizice a candidaţilor la școlile de poliție se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, criteriul privind înălțimea candidaților fiind abrogat.

Proba de verificare a cunoştinţelor va consta într-un test–grilă la disciplinele limba română şi limba străină (limba engleză sau limba franceză, potrivit opţiunii la înscriere). Durata studiilor este de 1 an.

La nivel naţional, pe cele 1.600 de locuri la şcolile de agenţi de poliţie s-au înscris 10.363 de candidaţi, 5.734 fiind băieţi.

Leave a Comment