Persoanele cu dizabilităţi, puse pe drumuri de legislaţie

 

Consiliul Local al Municipiului Zalău a votat în şedinţa de joi, o Hotărâre menită să încadreze în legislaţia actuală procedura acordării şi plăţii abonamentelor pentru transportul urban cu mijloacele de transport local pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora. Mai concret, conform legislaţiei în vigoare, gratuitatea pentru transportul local se acordă la recomandarea asistentului social din cadrul compartimentului specializat al primăriei în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul persoana cu handicap. Deşi se vrea o lege menită să îmbunătăţească viaţa şi condiţia persoanei cu dizabilităţi, această lege îi pune, la propriu, pe drumuri pe cei aflaţi în această situaţie, în sensul în care aceştia trebuie să se deplaseze şi să depună o cerere scrisă la Direcţia de Asistenţă Socială DASC prin care să solicite eliberarea unui abonament pentru transportul local.

Cunoaştem situaţia, oricum grea, a acestor persoane şi poate că ar fi fost bine ca legea să-i scutească de aceste drumuri obositoare, însă Primăria nu are ce să facă în această situaţie decât să respecte cadrul legislativ, valabil la nivel naţional”, a spus primarul Radu Căpîlnaşiu. Desigur, cererile pot fi depuse şi prin reprezentanţii legali sau prin împuterniciţi, însă acest lucru necesită documente şi evident, bani în plus, plătiţi de cei aflaţi oricum în situaţii grele.

One Thought to “Persoanele cu dizabilităţi, puse pe drumuri de legislaţie”

  1. dana

    Schimbările produse în interiorul vostru vor atrage după sine schimbări în exterior. Veţi culege ceea ce aţi semănat. O faceţi chiar acum. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:stanciu.dana1965@yahoo.com

Leave a Comment