Pentru opt lei, Paşaportul vă ajunge acasă cu Poşta Română

Timp de doi ani, Poşta Română va putea livra paşapoartele sălăjenilor la domiciliu. Persoanele care doresc să primească documentul direct acasă vor trebui să plătească suma de aproape 8 lei, mai precis 7,97 lei cu tot cu TVA.

Sălăjenii pot solicita să primească paşapoartele la domiciliu încă de la mijlocul anului trecut. La solicitarea unei persoane, paşaportul simplu electronic poate fi expediat contra-cost la domiciliul, prin servicii de curierat. Dacă până în 1 aprilie, serviciul era făcut de Direcţia Generală de Paşapoarte (DGP), începând cu data de 1 aprilie 2015, timp de doi ani, de distribuirea paşapoartelor se ocupa Poşta Română. „Poşta Română a început, din 1 aprilie, să distribuie paşapoartele către persoane fizice, în urma câştigării unui contract cu o valoare estimată de 495.000 de lei (aproximativ 111.000 de euro). Astfel, operatorul naţional de servicii poştale va expedia, la domiciliu, până la 45.000 de documente de călătorie, pe durata a doi ani”, se arată într-un comunicat remis de Poşta Română. Dacă nu doresc expedierea prin curier, sălăjenii pot ridica în continuare paşaportul de la ghişeul unde a fost depusă cererea. Astfel, paşaportul poate fi ridicat de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea Paşapoartelor Simple Zalău. Cei plecaţi în străinătate pot ridica documentul de la oficiile consulare ale României în străinătate unde a fost depusă cererea ori de la misiunile noastre diplomatice.

În altă ordine de idei, pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu electronic, depuse în ţară, sălăjenii plătesc următoarele sume de bani:  270 de lei costul paşaportului (se achită la unităţile CEC Bank) şi 22 de lei taxă eliberare paşaport (se achită la unităţile CEC Bank sau la Trezorerie). Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu electronic (minori sub 12 ani), cu valabilitate 3 ani, depuse în ţară, se achită suma de 244 de lei costul paşaportului (se achită la unităţile CEC Bank) şi 22 de lei taxă eliberare paşaport (se achită la unităţile CEC Bank sau la Trezorerie).

Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu temporar, depuse în ţară, se achită 100 de lei costul paşaportului (se achită la unităţile CEC Bank), 22 de lei taxă eliberare paşaport (se achită la unităţile CEC Bank sau la trezorerie) şi 100 lei de tariful suplimentar prevăzut de Legea nr. 248/2005 (se achită la unităţile CEC Bank sau la Trezorerie).

Leave a Comment