Pensionarii vor circula gratuit cu trenul si in 2010

Pensionarii vor circula gratuit cu trenul si in 2010

Si in acest an, pensionarii au liber la calatoriile cu trenul. Mai precis, comisiile reunite pentru munca si protectie sociala au avizat favorabil proiectul bugetului de stat pe 2010, aproband un amendament prin care solicita majorarea bugetului Ministerului Transporturilor cu 240 de milioane lei pentru ca pensionarii sa poata circula gratuit cu trenul.

Amendamentul, propus de deputatul PNL Victor Paul Dobre, prevede majorarea sumei alocate la capitolul Asigurari si asistenta sociala din bugetul Ministerului Transporturilor de la 277,694 de milioane lei la 517,872 de milioane lei.

Majorarea sumei este necesara pentru a acoperi cheltuielile care se deconteaza transporturilor pentru calatoriile gratuite ori reduse ale pensionarilor, se arata in motivarea propunerii parlamentarului PNL. Acesta sustine ca in anul 2009 au fost decontate doar cheltuielile de transport pentru patru luni, iar suma propusa este aceeasi cu cea prevazuta in bugetul ministerului pentru anul 2008.

In schimb, pensionarii nu vor primi anul acesta compensarea biletelor de tren neutilizate in bani, pentru ca Guvernul a sistat aceasta facilitate.

Alte articole

Leave a Comment