Pensionarii sălăjeni așteaptă repartizarea biletelor de tratament

Un număr de 56.394 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 18 serii de trimitere, sunt disponibile, în acest an, prin Casa Națională de Pensii Publice. “Repartizarea acestor locuri pe judeţe urmează să fie făcută în perioada imediat următoare”, informează Alina Tămaş, purtător de cuvânt al structurii judeţene. „La numărul de locuri menţionat se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, numărul de locuri la tratament balnear contractat cu alți operatori economici interesați, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet”, se precizează în proiectul de Hotărâre de Guvern supus dezbaterii publice până în data de 1 martie 2017. Conform documentului, 15 a sută din aceste locuri vor fi atribuite gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, anunţă ministerul de resort. 

Prin Legea nr. 7/2017 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017, pentru biletele de tratament balnear din acest an este prevăzută suma de 318 milioane de lei la capitolul „Asigurări şi asistenţă socială”. Astfel, din această sumă vor fi asigurate maximum 56.394 locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 18 serii asigurate în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice. 

 Pentru anul 2017, conform prevederilor Ordinului nr. 32/13.01.2017 aprobat de Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear, este de 1.388 lei/bilet la categoria 2 stele, 1.452 lei/bilet la categoria 3 şi 4 stele. Pentru biletele de tratament balnear, locurile contractate se vor repartiza pe maximum 18 serii de prezentare, cu o durata de 16 zile. Prețul biletului de tratament balnear va include tariful pentru 12 zile de tratament. 

 

 

 

 

Leave a Comment