Pensionarii sălăjeni îşi vor lansa undiţele într-un concurs

Pensionarii sălăjeni îşi vor lansa undiţele într-un concursSălăjenii înscrişi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Zalău au posibilitatea să participe, la începutul lunii august, la un concurs de pescuit pe Lacul de Acumulare de la Vîrşolţ. Acţiunea, organizată în premieră de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Zalău, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Sălaj beneficiază de sprijinul Instituţiei Prefectului Sălaj şi al Consiliului Judeţean Sălaj.

Startul concursului de pescuit sportiv staţionar pentru pensionarii din Sălaj se va da în 3 august, la ora 8.00, plecarea este programată la ora 7.00 de la sediul CARP Zalău. Cu o zi înainte, cei care se înscriu la acest concurs, se întrunesc la Sala Porolissum a Consiliului Judeţean Sălaj, de la ora 17.00, pentru a lămuri împreună cu organizatorii aspecte legate de regulament, transport şi premiere. Totodată, la această întâlnire vor participa reprezentanţi ai Agenţiei de Protecţia Mediului Sălaj şi ai Societăţii Apele Române pentru a le oferi pensionarilor informaţii referitoare la mediu şi câteva reguli de păstrare a apei curate.

La finalul concursului pensionarii vor fi răsplătiţi cu premii în instrumente şi articole de pescuit.

Prima ediţie a acestui concurs este foarte bine receptată de Prefectura Sălaj şi Consiliul Judeţean Sălaj, care ne susţin constant în demersurile noastre. Sperăm că se vor înscrie cât mai multe persoane la acţiunea organizată de noi, ne aşteptăm ca cel puţin 50 de pensionari să participe la concurs. Competiţia va dura patru ore, interval care poate fi întrerupt în cazul unor intemperii. Participanţii se pot valida dacă pescuiesc cel puţin o oră pe malul lacului, a explicat Ioan Ivaşcău, preşedintele CARP Zalău.

Invitaţie la şah

În seria activităţilor organizate de CARP Zalău cu prilejul Zilelor Zalăului, se înscrie şi concursul de şah. Tradiţionala întrecere, care adună laolaltă an de an, împătimiţi ai acestui sport al minţii, va avea loc în perioada 18-28 iulie. La premierea celor mai buni jucători va participa primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu.

Mână întinsă celor de vârsta a treia

Ioan Ivaşcău a mai făcut cunoscut faptul că în perioada următoare va fi dat în folosinţă un cabinet de fizioterapie (vizavi de Spitalul de Recuperare), unde membrii CARP vor putea beneficia de consultaţii şi tratamente cu preţ redus. Preşedintele CARP a reiterat faptul că pentru pensionari s-au mai dat în folosinţă patru cabinete medicale de specialitate, respectiv, de oftalmologie, stomatologie, ORL şi interne, unde pentru consultaţii li se aplică un tarif redus. Dintre facilităţile puse la dispoziţia celor 9.300 de membri CARP Zalău, au mai fost menţionate: salonul de frizeri şi coafură (unde aceştia plătesc doar 50 la sută din tarif), organizarea de excursii unde transportul este subvenţionat 50 la sută de CARP, decontarea sumei de 25 de lei din factura pentru ochelarii de vedere şi a sumei de 25 de lei din costul biletului de tratament balnear.

Unul dintre cele mai solicitate servicii acordate pensionarilor de către CARP Zalău este cel pentru împrumut. Anual 4.500-5.000 de sălăjeni ni se adresează pentru a lua bani pe credit de la CARP, valoarea totală solicitată a fost de 7 milioane de lei. În urmă cu două zile s-au acordat în total împrumuturi de 150.000 de lei, a precizat Ioan Ivaşcău.

Alte articole

Leave a Comment