Pe timp de pandemie, sporuri peste sporuri la Primăria Zalău

O parte din angajații Primăriei municipiului Zalău și din instituțiile subordonate urmează să primească un spor de zece la sută din salariul de bază lunar pentru condiții periculoase și vătămătoare. Este vorba despre  persoanalul contractual din cadrul Aparatului de specialitate al primarului municipiului Zalău, al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Zalău, dar și funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul Poliţiei Locale Zalău. Acordarea sporului pentru condiții periculoase și vătămătoare este inclusă într-un proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de joi, 15 aprilie, care urmează să fie supus aprobării consilierilor locali.

 În birouri, sute de germeni mezofili pe metrul pătrat

Acordarea sporului precizat, care inițial potrivit legii este de 15 la sută din salariul de bază, este certificat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, prin laboratorul de toxicologie, în baza unor buletine de analiză realizate în cursul lunii trecute. Astfel, potrivit buletinului de analiză, la Proba aeromicrofloră, rezultatele DSP Sălaj indică faptul că în unele birouri, pe metrul pătrat există un număr mare de germeni mezofili. De exemplu, secretarul general al Primăriei municipiului Zalău își desfășoară activitatea într-un birou unde pe metrul pătrat sunt 393 de germeni mezofili, iar exemplele continuă cu alte spații: secretar cabinet primar, relații cu publicul, arhivă, impozite și taxe, arhivă etc. De asemenea, o altă probă realizată în cadrul loboratorului DSP Sălaj pentru indicarea condițiilor de muncă periculoase și vătămătoare, a fost cea cu privire la determinarea microclimatului. Rezultatele au scos la iveală faptul că temperatura aerului în mai multe birouri ale administrației publice locale nu se încadrează în limitele admise, un exemplu elocvent fiind, din nou, biroul secretarului general. Potrivit DSP Sălaj, aici temperatura aerului a fost, în momentul prelevării probelor, de 21.9 grade Celsius, limitele admise fiind cuprinse între 22-25.

 Între 4 și 5 factori de risc, pentru acordarea sporului

Potrivit raportului de specialitate, în baza buletinelor de determinare realizate în toate birourile, departamentele și direcțiile subordonate, funcţionarii publici și personalul contractual din cadrul Aparatului de specialitate al primarului municipiului Zalău, al Direcţiei Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Zalău și al Poliției Locale Zalău îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă care presupun condiţii periculoase-vătămătoare, acest lucru fiind confirmat de către DSP Sălaj – Medicina muncii, conform buletinelor de expertizare și a raportului de încercări toxicologice, care cuprind între patru și cinci factori de risc. Este vorba despre secretarul general al municipiului, administratorul public și compartimentele subordonate primarului respectiv: consilier juridic, cabinetele viceprimarilor, Compartimentul de cultură-sport-relații interne și externe, Direcția de Administrație Publică cu serviciile subordonate, Direcția Economică și serviciile subordonate, Direcția Urbanism cu serviciile subordonate, Direcția Patrimoniu cu serviciile subordonate, Direcția Corp Control cu serviciile subordonate, Direcția resurse umane monitorizare unități de învățământ – control financiar de gestiune cu serviciile subordonate, Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor cu serviciile subordonate. De asemenea, pentru conducătorii auto din primărie au fost identificați patru factori de risc. Existența factorilor de risc, prin măsurători, a fost confirmată și la Poliția Locală Zalău la: Arhivă, Secretariat,  Serviciul Ordine Publică şi Serviciul Circulaţie Rutieră cu serviciul dispecerat, la Biroul Financiar Contabilitate, Resurse Umane, Administrativ, Juridic și desigur în biroul directorului.

Buletinele de analiză expiră în 28 aprilie

Buletinele de analiză au valabilitate până în 28 aprilie. Dacă proiectul va fi aprobat, în bugetul local, la capitolul cheltuieli de personal, sunt prevăzute sumele necesare pentru plata sporului pentru condiţii periculoase și vătămătoare în procent de zece la sută  pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul Aparatului de specialitate al primarului municipiului Zalău, al Direcţiei publice comunitare de evidenţă a persoanelor Zalău şi al Poliţiei Locale Zalău, pentru anul 2021.

21 Thoughts to “Pe timp de pandemie, sporuri peste sporuri la Primăria Zalău”

 1. Adi

  Penibil. Spor de conditii periculoase la 21.9 grade………seriossss sunt multi care nu au in case atata. Ne meritam soarta sa platim ca PROSTII

 2. Silviu

  Si consilierul Pop Gheorghe Militianul primeste sporuri, ca asta merita, are multa „experienta senatoriala”! Vai de noi!

 3. Marius

  SI cu acest spor se rezolva situatia conditiilor de lucru a angajatilor? Asta e solutia? Faceti ceva sa imbunatatiti conditiile de lucru ale celor care muncesc in birourile afectate. Mai bine ati folosi baniipentru dezinfectie sau alte masuri care se impun.
  Si inca ceva…angajatii primarie accepta acest spor chiar daca le este afectata sanatatea? Daca da…atunci nu mai e nimic de spus.

  1. Anonim

   Pai nu le este afectata.D-aia nu zic nimic.Totu-i o poveste.Auzi tu .A raci ala la 21.9 grade.Penibil.

 4. Anonim

  Ciuntule nu esti sanatos la cap ! Deci noi care lucram in birouri doua usi mai incolo, nu suntem afectati ? Te-a mai vota fene !

 5. Anonim

  Speram ca se autosesizeaza organele abilitate la porcaria asta. Nu mai stie nimeni ce e in institutia aia , poate se pregatesc cativa de puscarie ca se termina dosarul de la volei

 6. Anonim

  Atentie consilieri.Suntem cu ochii pe voi !!!!

 7. Furt din banul public cu complicitatea DSP. Oare Camera de Conturi ce face?

  Auzi aici, secretarul Primariei are 393 de germeni/mp. Oare cine a stat sa-i numere. Ar fi de ras, daca n-ar fi de plans. Astea-s sporuri serioase?! Haideti in halele de productie la privat sa vedeti conditii grele, periculoase si vatamatoare! Ar trebui sa isi dea si sporuri pentru „munca in centrul orasului” sau te miri ce alte sporuri fantasmagorice… In mod normal, odata cu trecera unor activitati in mediul online, ar trebui sa se mai rareasca sinecuristii din Primarie.

 8. Degeaba, dragi zalauani

  Parerea noastra conteaza doar la vot…Putem noi tot comenta la stirea asta, ca nu ne baga nimeni in seama.

 9. X

  LA CARE NU LE CONVINE SA-SI DEA DEMISIA

 10. Anonim

  Șoferii de pe autobuzele Transurbis cât germeni au pe metru pătrat?Primarul știe?

  1. Anonim

   La Consiliu Județean ca a mărit salariile cu 25% plus sporuri nu a fost problema ca doar sunt PNL.

 11. ADI

  AM INTELES CA S-AU PLATIT SI PANA ACUM .Prin ordin al primaruilui.Acum l-a apucat frica si vrea sa le treaca prin Consiliul LOcal

 12. De la vorba la fapta e cale lunga

  Pai nu era vorba sa se analizeze sporurile bugetarilor tocmai ca sa se aduca la normalitate si sa se elimine sporurile pentru motive imaginare? Astia din Primarie fac fix de-a-ndoaselea.

 13. Ministrul Muncii

  vorbea azi sau ieri chiar de sporurile angajatilor din primarii, care trebuie analizate la sange, iar cei din Primaria Zalau, inventeaza alte sporuri. Si toate sporurile astea se raporteaza la niste salarii deja triplate. Baiu-i, ca asa ca si cei din Prefectura, care si-au dat toti spor Covid, desi necuvenit, au ramas cu banii primiti, fara sa-i mai restituie. Cam asa se fura Romanica, respectiv Zalaul, de cei care sunt pusi sa o gestioneze. Apoi se plang ca nu le ajunge bugetul.

 14. Anonim

  Saraca Tara Bogata, spor pt conditii periculoase la 21,9 grade C, Dumnezeule mare !!!!!!!!! Pe cand SPOR de stat pe scaun, sau SPOR de stat in birou, sau de ce nu SPOR de venit la serviciu !!!!!

 15. Anonim

  Ar mai fi un SPOR care musai trebuie acordat : SPOR de tastat BANCOMATUL la ridicarea salariilor nesimtite !!!!!

 16. Anonim

  MANCA-V-AR CANCERUL PE TOTI BUGETARII NESIMTITI SI NESATULI ….SI PE TOT NEAMUL VOSTRU !!!!

 17. Anonim

  Pai asa angajati jegosi are primaria ???De ce nu isi fac curatenie la locul de munca ??? Stau in jeg intentionat ca sa poata cere sporuri !!!! Puneti mana pe carpa si pe matura si ciocu mic…..

 18. anonim

  la ce numar de locuitori are orasul Zalau 50% ar trebui dati afara

 19. Anonim

  va rog sa va informati. este singurul spor care se acorda angajatilor din primaria si nu este un spor nou, este de 10 la suta. este doar actualizat, pe baza noilor masuratori efectuate de DSP, cu aparatura proprie, cea cu care verifica si spitalele si alte institutii care se supun unor norme legale.

Leave a Comment