Pe străzile Zalăului a început comerţul cu brazii de Crăciun

Zălăuanii care intenţionează să-şi achiziţioneze brazi, pentru tradiţionala Sărbătoare a Crăciunului, au la îndemână mai multe oferte. Brazii pot fi achiziţionaţi de la comercianţii ambulanţi, care au împânzit municipiul Zalău, dar şi de la Direcţia Silvică Sălaj.

Potrivit unor informaţii furnizate de reprezentanţii Direcţiei Silvice Sălaj, în acest an, instituţia va scoate la vânzare aproximativ 7.500 de pomi de Crăciun în preajma sărbătorilor de iarnă. Pomii, majoritatea din specia molid şi duglas, provin din pepinierele proprii ale instituţiei. Preţul unui pom de Crăciun este cuprins între 12,5 şi 25 de lei şi a fost stabilit în funcţie de înălţime. Conform Direcţiei Silvice Sălaj, 2013 este al patrulea an de când instituţia comercializează pomi de iarnă din pepinierele proprii, iar cei care vor să-şi cumpere pomi trebuie să ştie că aceştia se găsesc la vânzare la toate cele şase ocoale silvice din judeţ, respectiv în localităţile Almaş, Cehu Silvaniei, Jibou, Ileanda, Şimleu Silvaniei şi Zalău, de unde pot cumpăra atât persoanele fizice cât şi cele juridice. Cel mai mic preţ este de 12,4 lei, cu TVA inclus, la brazii cu înălţimi cuprinse între 0,70-1,30 metri. De asemenea, pentru o bucată cu o înălţime cuprinsă între 1,30 şi doi metri, cei interesaţi vor scoate din buzunar 18,6 lei, în timp ce brazii mai înalţi, de până în trei metri, vor putea fi cumpăraţi cu aproximativ 25 de lei. Chiar dacă preţurile pomilor de Crăciun au fost destul de accesibile, în cursul anului 2012, în preajama sărbătorilor de iarnă, Direcţia Silvică Sălaj a reuşit să vândă puţin peste 3.500 de brazi din cei aproximativ 10.000 scoşi la vânzare.

Locuri autorizate pentru vânzarea brazilor de Crăciun

Zălăuanii care intenţionează să-şi cumpere brad pentru Crăciun trebuie să ştie că în municipiul Zalău au fost aprobate patru zone în care se comercializează brazi. Potrivit unor informaţii furnizate de biroul de presă al Primăriei Municipiul Zalău este vorba despre: parcarea din spatele Primăriei, Sala Sporturilor, strada Simion Bărnuţiu – vizavi de Spitalul Judeţean de Urgenţă şi strada Avram Iancu – vizavi de Biserica „Sfântul Ştefan” din carterul Brădet. Până în prezent, reprezentanţii Primăriei au eliberat un număr de zece avize de vânzare a brazilor, pentru perioada 6-24 decembrie 2013. Preţurile pomilor de Crăciun în aceste zone sunt puţin mai mari comparativ cu cele practicate de Direcţia Silvică Sălaj, în unele cazuri chiar şi de peste 150 de lei bucata, în funcţie de specia aleasă de cumpărător, însă preţul poate fi negociat.

One Thought to “Pe străzile Zalăului a început comerţul cu brazii de Crăciun”

 1. Anonim

  INTERPELARE ADRESATA ORGANIZATIEI PSD SALAJ SI SENATORULUI GHEORGHE POP

  Autor: Cetateanul Consternat
  Circumscriptie electorala: Nr. 33 Salaj
  Colegiul electoral: Nr. 2, Zalau-Salaj
  Grup Politic : Niciunul

  Obiectul interpelarii – Pana Cand?

  Stimabililor politicieni,
  Pana cand ii veti permite cetatenei Daniela Elena Fizesan – Chisbora, membru PSD Salaj, sa se ocupe cu raspandirea unor zvonuri malitioase in legatura cu povestile vanatoresti ale senatorului PSD, Gheorghe Pop?

  Cu deosebita consideratie,
  Cetateanul Consternat

Leave a Comment