Patronii salajeni, amendati pentru munca “la negru”

Patronii salajeni, amendati pentru munca “la negru”

Noua persoane au fost identificate, in cursul lunii ianuarie, muncind fara acte la angajatorii din judetul Salaj, acestia din urma fiind sanctionati cu amenzi in valoare totala de 27.000 de lei. Si mai piperate au fost insa sanctiunile aplicate pentru incalcarea regulilor de securitate si sanatate in munca, sase agenti economici primind amenzi de 37.000 de lei.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj, Mariana Pop, a declarat ca verificarile desfasurate de inspectorii de munca au vizat activitatea a peste 180 de operatori economici din judet. In domeniul relatiilor de munca, in cursul lunii ianuarie 2011, au fost controlati 184 de agenti economici. La opt dintre acestia au fost identificate noua persoane care lucrau fara forme legale de angajare, fiind sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 27.000 de lei, a declarat Mariana Pop.

Potrivit sursei mentionate, 86 de unitati din judet au fost controlate daca respecta prevederile legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Sase dintre acestia au fost prinsi cu musca pe caciula. Sase agenti economici au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 37.000 de lei. Printre deficientele constatate se numara utilizarea echipamentelor tehnice neautorizate ISCIR, neefectuarea controlului medical periodic, neasigurarea materialelor pentru instruirea lucratorilor in domeniu, nerealizarea masurilor dispuse la controlul anterior si distribuirea carburantilor la pompa in bidoane de plastic, a afirmat purtatorul de cuvant.

Totodata, in urma controalelor s-a dipus oprirea din functiune a sase echipamente tehnice care nu corespund din punct de vedere al sigurantei in exploatare pana la remedierea defectiunilor constatate.

Leave a Comment