Parlamentarii au votat majorarea pensiilor cu 40 la sută

Parlamentul a votat, marți, majorarea pensiilor cu 40 la sută, amendament susținut de PSD la legea rectificării bugetare. De asemenea, potrivit modificărilor făcute în comisiile de specialitate și adoptate de plen, ar trebui majorate și salariile profesorilor din acest an, iar autoritățile locale ar urma să primească mai mulți bani. PNL a anunțat că va contesta legea la Curtea Constituțională. Rectificarea bugetară a fost adoptată de plenul reunit al Parlamentului în forma dorită de PSD. Au fost 242 de voturi pentru, modificările fiind susținute de PSD, ALDE, Pro România și UDMR.

Aproape 12.000 de pensionari sălăjeni au pensie de 800 de lei

Potrivit datelor furnizate la începutul săptămânii de reprezentanții Casei Județene de Pensii Sălaj, în prezent în județ sunt 64.299 beneficiari, din care: 54.123 sunt pensionari din sectorul de stat; 4.564 pensionari din sectorul agricol; 5.612 beneficiari de pensii acordate în baza unor legi speciale (32 de magistrați, 24 – personal auxiliar de specialitate al instanțelor și parchetelor, 12 auditori publici ai Curții de Conturi, în total 68 de beneficiari de pensii speciale și beneficiari de indemnizații acordate în baza unor legi speciale (revoluționari, refugiați, deportați, detașamente de muncă, soț supraviețuitor etc.). Cea mai mică pensie este de 1 leu, dar având în vedere Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari, care începând din 1 septembrie 2020 a crescut de la 704 lei la 800 lei. În evidențele instituției figurează în prezent un număr de 11.909 beneficiari cu pensie minimă (800 lei). Cea mai mare pensie pe care o primește un sălăjean face parte din categoria pensiilor speciale și este în cuantum de 26.479 lei (aproximativ 5.500 de euro).

Alte articole

8 Thoughts to “Parlamentarii au votat majorarea pensiilor cu 40 la sută”

 1. Anonim

  La acest articol nu comentează nimeni.

 2. Anonim

  Toți românii vor plăti scump această „majorare”. Va da cu minus. Pe pesediști nu-i interesează decît alegerile. Uitați-vă la cursul leu-euro! Și se apropie iarna…

 3. Anonim

  nu o sa fie nimic de aceste majorari ! NU SUNT BANI !! sau o sa creasca inflatia si impozitele si taxele !! si tot privatul o sa sufere !!
  profesorii nu au lucrat NIMIC in ultimele 6 luni !! au avut vacanta si au frecat menta in loc sa se pregateasca !! si acuma vor salarii marite? sa fie platiti in functie de reultate !! si sa dispara TITULARIZAREA !!

 4. Anonim

  de ce PSD nu a votat cu alunarea pesniilor speciale, a veniturilor demnitarilor, a banilor alocati partidelor politice, confiscarea extinsa ?
  PSD este un partid de cacat !! si ceilati PRO Si UDMR sunt la fel !!

 5. Anonim

  Este imperios necesar marirea pensiilor care sunt pana in 2000 de lei ,inclusiv, cu 40% ; cele intre 2000 si 3000 de lei cu 10%, iar cele intre 3000 si 4000 de lei cu 5% si cele peste 4000 de lei cu 1%. Pensiile peste 5000lei sa fie impozitate cu 50%. Intr-o tara normala pensia maxima nu ar trebui sa fie mai mare de maxim 5 ori pensia minima. La noi, numim pensie si ajutorul social al celor care nu au minim 15 ani vechime. La noi, avem pensii nesimtite , fara sa se tina cont de contributivitate. Nicaeri in lume nu sunt pensii speciale sau de serviciu , cu exceptia militarilor.Jos cu pensiile nesimtite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Jos ciocoimea liberală

  Felicitări psd, alde, proromânia si udmr, ați arătat că vă pasa de pensionarii simpli. Cât despre ciocoii liberali, ne ocupăm noi de ei, dumincă !

  1. Adi

   Bai,tu esti de-a dreptu’prost.Io am avut un coleg iesit in ianuarie la pensie.Faceam aceeasi treaba si aveam acelasi salariu.Amu el are 3000 pensie si poate-i mai creste cu 26 la suta.Io am salariu 2500 intr-o luna buna la o multinationala.Ti se pare normal mai „economistule”?

 7. Anonim

  12:35 I i fi vreunul din aia cu pensie speciala iar 40% la tine e cat 2..4 pensii de ale amaratilor de pensionari.Nu uita 12:35 ca toate guvernele voastre ,PSdragniste in frunte cu Veorica ,au „uitat” sa indexeze pensiile conform legii.Asa ca ,spre dezamagirea ta ,noi pensionarii amarati o s-o v-o dam in flit la vot la Pesedeu si la locale si la parlamentare.

Leave a Comment