Păreri PEFOC – ascultă meșterii și evită să devii o statistică sumbră a incendiilor provocate de coșurile de fum slabe calitativ!

Din păcate, în România, majoritatea incendiilor casnice sunt cauzate de coșuri de fum neconforme, defecte sau montate precar, de către persoane neavizate într-un domeniu atât de delicat. Statistica arată că, media zilnică este de 12 locuinţe afectate de incendii. Dintre acestea, în medie, 5 se produc în pod/mansardă, iar 3 în bucătărie. La 12 incendii se înregistrează în medie o victimă. Din nefericire, anual, în medie, 40 de copii sub 6 ani cad pradă incendiilor și efectelor lor, ca urmare a neglijenţei părinţilor, fără a avea posibilitatea să se salveze. Așadar, evită să devii o statistica sumbră a incendiilor provocate de sistemele improvizate de evacuare ale fumului și alege un cos de fum de calitate superioară care să te țină pe tine și membrii familiei tale, departe de pericole.

 

Dacă te-ai săturat de compromisuri atunci când vine vorba despre siguranța căminului tău, acum este momentul potrivit să preiei controlul și să-ți dotezi locuința cu un coș de fum ceramic sau din inox, alternative premium la vechile hornuri, depășite tehnic. Lasă-te pe mâna meșterilor iscusiți de la PEFOC care, datorită experienței vaste de peste 23 de ani în domeniul termic alternativ din România, îți pun la dispoziție o gamă completă de soluții adaptate perfect cerințelor și mai ales, atente cu bugetul fiecărui client în parte.

 

Indiferent dacă ai nevoie de un coș de fum sau horn pentru un semineu pe lemne, o sobă  sau pentru o centrală pe gaz, suntem conștienți de importanța alegerii unor soluții sigure, care să reziste în timp. Cu acest obiectiv în minte, vei primi consultanță de specialitate gratuită din partea meșterilor PEFOC care te vor sfătui inclusiv cu ce tip de materiale se potrivesc cel mai bine locuinței, dar și cu servicii profesionale de montaj și manoperă, pe întreaga perioadă a procesului de construcție – totul pentru siguranța deplină și confortul  căminului tău.

 

Dacă te întrebi care este cea mai bună alegere pentru evacuarea performantă a fumului din dispozitivul tău termic, orice specialist calificat te va îndruma către coșurile de fum șamotate, învelite în izolație bazaltică cu hoarne din beton. De ce? Datorită duratei lungi de viață și a rezistenței sporite la uzura specifică. În plus, oferta conține și o gamă variată în funcție de materialul folosit: ceramică, șamotă, cărămidă sau inox.

 

Dat fiind faptul că lemnul, combustibilul care generează arderea, emană o cantitate mare de fum, meșterii sibieni recomandă pentru orice tip de sobă sau focar semineu pe lemne, coșuri de fum care să respecte anumite standarde de calitate. Înainte de toate, în ceea ce privește reușita montării pentru orice tip de coș de fum, apelând la o firmă specializată vei beneficia de suport tehnic, alături de experiența a mii de proiecte livrate cu succes. În cele peste două decenii în care au montat diverse soluții de evacuare a fumului, meșterii Pefoc au reușit mereu să inoveze și să livreze servicii de calitate pentru toți clienții care au ales să apeleze la produsele premium și expertiza profesionistă.

 

Diametrul unui coș de fum se stabilește în funcție de înălțimea coșului, pentru a crea un tiraj optim necesar. În cazul în care tirajul este prea mic, poate ieși fum în casă și pot apărea depuneri excesive de funingine, care duc la malfuncționări ale șemineului, sobei sau centralei. Dacă tirajul este prea mare, consumul de lemne va crește considerabil, generând astfel, un randament scăzut coroborat cu o risipă inutilă de bani.

 

Lungimea coșului trebuie să depășească în înălțime, coama casei, pentru evitarea problemelor de funcționalitate. În cazul coșurilor de fum cu o înălțime foarte mare este necesară stabilirea în prealabil al unui diametru corespunzător. În caz contrar, fumul se va răci prea mult, generând riscul întoarcerii în încăpere. În cazul unui coș de fum sub- -dimensionat, va exista inclusiv riscul autoaprinderii acoperișului și astfel, a incendiilor.

 

De aceea, pentru evitarea oricăror probleme, îți recomandăm coșurile de fum compuse din șamotă învelită în izolație de vată bazaltică și blocuri din beton sau cărămidă. Motivul este concludent, aceste coșuri de fum garantând siguranță, o durată lungă de viață și rezistență sporită la temperaturi înalte – exact caracteristicile de care aveți nevoie pentru a vă ține casa în siguranță și familia departe de pericolele incendiilor nedorite!

 

Sub sloganul „Noi facem tot, tu pui pe foc!”, profesioniștii de la PEFOC sunt pregătiți să răspundă tuturor întrebărilor tale și să ofere consultanță gratuită în vederea alegerii modelului potrivit de sobă. De asemenea, în magazinul online pefoc.ro aveți la dispoziție o gamă diversă de produse: focare, șeminee centrale, sobe pe lemne sau peleți, coșuri de fum și alte accesorii special concepute pentru căldura și confortul locuinței tale.

 

Leave a Comment