Parcul auto al ISU Sălaj, înnoit cu bani europeni

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj a fost dotat, în ultimii cinci ani, cu un număr de 12 echipamente de intervenţie, a căror valoare este de peste 10.000.000 de lei. Achiziţiile au fost posibile graţie proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Transilvania de Nord”.
Astfel, în prezent, baza materială a pompierilor sălăjeni cuprinde: două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă de mare capacitate; patru autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă de medie capacitate; o autospecială pentru descarcerare grea; trei ambulanţe SMURD de tip B2; un punct medical avansat şi o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, ultima fiind primită la finele săptămânii trecute.
Proiectul regional a ajuns la final săptămână trecută, marcarea finalizării acestuia având loc, în cursul zilei de luni, 6 iulie, la sediul ISU Sălaj, în prezenţa reprezentanţilor conducerii unităţii şi a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, Tiberiu Marc. „A fost vorba de un proiect regional, nu de unul naţional, iar contribuţia Consiliului Judeţean Sălaj a fost de doi la sută, mai exact de aproape 173.000 de lei. Achiziţionarea unor astfel de echipamente era necesară, fapt ce a dus la reducerea timpilor de intervenţie foarte mult. Prin intermediul acestui proiect s-a reuşit înnoirea bazei materiale a ISU într-o proporţie covârşitoare. Practic, în prezent, fiecare subunitate are cel puţin o maşină de descarcerare”, a declarat Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj.
De aemenea, investiţia a vizat, fiind vorba de proiect regional, şi consolidarea capacităţii de colaborare şi de conlucrare operaţională între centrele judeţene de urgenţă din cadrul regiunii, precum şi a centrelor judeţene cu cele din judeţele limitrofe, în perspectiva îmbunătăţirii siguranţei populaţiei şi a salvgardării vieţii, proprietăţii şi bunurilor.

2 Thoughts to “Parcul auto al ISU Sălaj, înnoit cu bani europeni”

  1. Madalina

    Cât de mult ar trebui să ne străduim? Cât mai mult. Dacă nu lucrezi pământul din grădina vieţii tale, buruienile vor invada straturile cu flori, înăbuşindu-le. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: madi7_imm@yahoo.com

  2. Anonim

    da oare cand nu veti mai permite sa se publice la comentarii reclame?

Leave a Comment