Oameni de afaceri acuzați de evaziune. Prejudiciul este uriaș

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a anunțat că, prin rechizitoriul întocmit în data de 16 noiembrie 2023 în dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.M.A.V., pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată (134 de acte materiale).

Într-un comunicat de presă dat publicității de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj se arată că în sarcina inculpatului s-a reţinut că, în perioada noiembrie 2012 – decembrie 2013, în mod repetat, a înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli nereale aferente unui număr de 134 de facturi fiscale fictive a căror valoare însumată a fost de 2.484.079 de lei, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale şi cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în cuantum de 801.315 1ei. Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.D.N.A. pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (175 de acte materiale). În sarcina acestui inculpat s-a reţinut faptul că, în calitate de administrator al unei societăți din Apahida, în perioada noiembrie 2012 – martie 2014, în mod repetat şi în realizarea aceleeaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli nereale aferente unui număr de 175 de facturi fiscale fictive a căror valoare însumată a fost de 2.708.586 de lei, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale şi cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în cuantum de 1.058.8261ei. Totodată, în cadrul aceluiaşi dosar s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului S.G.D. pentru săvârşirea infiacţiunii de complicitate la evaziune fiscală în fomă continuată, reţinându-se în sarcina sa că, în mod repetat, a emis facturi fiscale care nu reflectau operaţiuni reale, sprijinind prin aceasta înregistrarea respectivelor facturi în contabilitatea societăţilor administrate de inculpaţii B.M.A.V. şi B.D.N.A. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat în această cauză a fost de 1.860.141 lei. În cauză s-au luat măsuri asigurătorii până la concurenţa prejudiciului cauzat bugetului de stat, fiind instituite sechestre asupra conturilor deţinute de inculpaţi şi asupra unor autovehicule deţinute de aceştia. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Sălaj, competent material şi teritorial să judece cauza în primă instanţă. Desigur, e important de știut că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înlăture principiul prezumţiei de nevinovăţie.

2 Thoughts to “Oameni de afaceri acuzați de evaziune. Prejudiciul este uriaș”

  1. […] Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a anunțat că, prin rechizitoriul întocmit în data de 16 noiembrie 2023 în dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.M.A.V., pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată (134 de acte materiale). Într-un comunicat de presă dat publicității de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj se arată că în sarcina inculpatului s-a reţinut că în perioada noiembrie 2012 – decembrie 2013, în mod repetat, a înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli nereale aferente unui… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Interesant.Cine-ăia bdna și bdes și abcdefghij…?.De ce presa din Cluj dă pe fața numele celor incriminați? La Zalău e alta lege? Sau ne temem?

Leave a Comment