O soluție economică de incalzire pentru cetățenii din Sălaj – AMASS

Cetățenii județului Sălaj au acum posibilitatea să își achiziționeze un sistem de încălzire economic și care permite măcar parțial independență energetică. Este vorba de încălzirea electrică în pardoseală oferită de profesioniștii AMASS, companie dedicata pe solutii de incalzire mai ieftine decat gazul, lidera in piata romaneasca.

Faptul că în octombrie anul trecut în 2018, Parlamentul și Președintele au semnat legea și au legiferat posibilitatea consumatorului obișnuit, a cetățeanului român european, este un pas foarte important. Astfel, românii au posibilitatea să-și creeze sisteme și să dețină sisteme care vara să le permită să producă energie, s-o transmită în rețea, iar iarna s-o primească înapoi, sub formă de kw, sub formă de bani, într-o formulă sau alta.

Sistemele AMASS sunt soluția ideală atunci când oamenii își doresc confort, dar și economie financiară. Poate că pare greu de crezut, dar studiile arată că în 10 ani a crescut de 4 ori energia pe metru cub de gaz comparativ cu kw de energie în aceeași perioadă.

Există două sisteme de încălzire in pardoseala pe energie electrică ce se împart în două mari categorii:

 • cele care au consum economic mai mic decat gazul – încălzirea electrică în pardoseală dar cu automatizare inteligenta;
 • cele care au consum mărit – încălzirea în pardoseală cu agent termic, încălzirea acestui agent termic fiind furnizată de apă prin țevi în pardoseală, de o centrală electrica.

Diferențele dintre cele două sisteme sunt date de costuri în primul rând, confortul este același,

Un dezavantaj pentru încălzirea în pardoseală cu agent termic este costul de investiție. Acesta este mult mai mare și dacă comparăm și cu durata de viață, luând în calcul faptul că o centrală are o durată de viață de 10-15 ani sau 20 de ani dacă este foarte bună, în timp ce un sistem de încălzire electrică în pardoseală de calitate, produs de un furnizor de calitate, are o durată de viață și de 80 de ani, cum ar fi produsele AMASS produse în Danemarca.

Diferența dintre cele două tipuri de încălzire în pardoseală o face și garanția. Garanția unui sistem de încălzire cu agent termic cu centrală este 2-3-5 ani în funcție de furnizor, garanția sistemelor de încălzire electrică în pardoseală este de la 10 la 25 de ani, cum e cazul sistemelor de încălzire în pardoseală AMASS.

În ceea ce privește siguranța utilizatorului, pericolele sunt eliminate la încălzirea electrică în pardoseală. Nu mai aveți pericolul de a se fisura o țeavă, de a vă inunda living-ul, nu aveți temerea că în timp nu știți să detectați unde este o spargere sau unde este o fisurare a țevii în pardoseală, deci și acest lucru este eliminat. Cablurile de încălzire electrică în pardoseală se servicează foarte ușor, cu aparatură bazată pe ultrasunete care detectează local defectul și într-o arie de 10-15 cm, el este remediat.

Ultimul criteriu care face diferența de partajare este costul de mentenanță, care este anulat la încălzirea electrică în pardoseală. Acolo există un cablu conectat la un termostat, nu este nevoie de cameră tehnică, nu este nevoie de centrală, totul este foarte simplu, se poate automatiza, inclusiv pe telefon. Există funcții speciale suplimentare de reducere consum, cel puțin termostatele de calitate au în spatele programelor acest lucru, funcțiile acestea speciale influențează consumul iar termostatele AMASS o dețin.

Un client AMASS care folosește sisteme de încălzire electrică în pardoseală poate ajunge la performanțe de 500-600 ron medie lunară pe timp de iarnă pentru o casă 140-150 mp izolată termic. Izolarea termica corecta este atunci cand diferenta intre temperatura pardoselii si temperatura tavan este de 3C (1 grd C /1m inaltime). La casele pasive diferenta este de 1C.

Există 4 motive date de cele 4 funcții ale sistemelor de încălzire în pardoseală, pentru care cetățenii județului Sălaj ar trebui să aibă un astfel de sistem:

 • Inerția termică are capacitatea de a reține căldura și a o ceda treptat (exemple de sisteme cu inertie:  sobă versus șemineu sau radiatoare de fontă versus radiatoare de oțel). Datorită acestei funcții, un sistem de încălzire pe acest principiu este mult mai economic.
 • Automatizarea inteligentă,suplimentară, în spatelor programelor termostatelor  este o funcție specială de reducere de consum care stă la baza programelor termostatelor daneze promovate de AMASS.
 • Eficiența energetică – în cazul încălzirii electrice în pardoseală puterea instalată este cu 30 % mai mică decât în cazul radiatoarelor (conform normativ), iar acest fapt influențează consumul dar și reduce investiția în panouri fotovoltaice, cele care produc independență energetică.Pe lângă faptul că oferă posibilitatea să fie racordate la sisteme care oferă măcar parțial independență energetică, diminuează investiț
 • Resursa inepuizabilă – încălzirea electrică în pardoseală folosește, evident, energia electrică, singura formă de energie care se poate produce în multe feluri ecologic și inepuizabil. Pentru aceia care își doresc măcar parțial independeță energetică sau consum redus, un sistem care folosește resursa inepuizabilă energetic este ideal.

Pe lângă aceste 4 funcții, încălzirea electrică în pardoseală vine la pachet și cu un confort termic excepțional. Confortul termic al corpului uman este la capacitate maximă, pentru că, curba termică de confort a corpului uman este ideală, este aproape identică cu curba termică generată de un sistem de încălzire. Distribuția căldurii pe verticală a încăperii este făcută exact cum ar simți nevoia corpul uman de confort maxim. Din acest motiv, în legea instalațiilor de încălzire, a confortului termic, corpul uman trebuie să primească căldura de jos și să aibă aerul rece sus.

Nici sănătatea nu vă este afectată dacă folosiți aceste sisteme. Încălzirea electrică în pardoseală elimină circulația prafului și diminuează considerabil circulația prafului în încăpere. Studiile universităților din Japonia și China au relevat că inclusiv psihicul uman este influențat în bine de încălzirea în pardoseală. Aceasta reglează limfocitele și leucocitele, coboară adrenalina, sindromul stresului, crește dopamina, sindromul plăcerii, creând utilizatorului o senzație de confort psihic, de a se simți bine în locul respectiv. Chiar dacă el nu conștientizează în primul moment, revine cu mare plăcere în locul respectiv din acest motiv.

Așadar, cumulând toate aceste avantaje ale sistemului de încălzire electrică în pardoseală, se poate observa cu ușurință că este un sistem economic, mult mai ieftin decât gazul, dar că pe lângă acest beneficiu financiar, oferă și altele de care corpul uman se bucură. Compania care oferă astfel de soluții se numește AMASS și are o experiență considerabilă pe piața de profil din România.

 

2 Thoughts to “O soluție economică de incalzire pentru cetățenii din Sălaj – AMASS”

 1. Anonim

  Daca tot faceti reclama, faceti-o corect. Nu vorbiti prostii ca e mai ieftin ca pe gaz. Va fi daca va scadea pretul la curent dar pana atunci vise.
  La o casa cu aceasi suprafata se plateste cel mult 450 ron pe gaz.

Leave a Comment