O sălăjeancă înfiată în Suedia îşi caută familia din România

Abandonată pe când avea doar trei ani, o tânără născută în urmă cu 26 de ani în comuna Marca, judeţul Sălaj şi înfiată de o familie din Suedia, vrea să o găsească pe cea care i-a dat viaţă, precum şi pe fraţii săi. Pentru asta, a apelat la pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României”, un proiect dedicat reîntregirii familiilor despărţite la scurt timp după Revoluţia din 1989.

„Salutări din Suedia! Am fost adoptată din judeţul Sălaj, România. Numele meu a fost Talpa Silvia, născută la data de 30 decembrie 1992, în localitatea Marca. Trei ani mai târziu am fost instituţionalizată în Leagănul de copii Cehu Silvaniei. Sunt în căutarea mamei mele biologice, Talpa Ana. În acea perioadă locuia în Marca şi în concubinaj cu Mureşan Mihai. Din documentele mele de adopţie mai reiese că am foarte mulţi fraţi de mamă, dar nici o menţiune de numele şi vârstele acestora. Îmi doresc foarte mult să îi cunosc!! Vă rog foarte mult să distribuiţi anunţul meu, poate va ajunge să fie văzut şi în satul meu natal şi aşa voi reuşi a-mi cunoaşte mama şi fraţii. Mulţumesc foarte mult!!”, este mesajul tinerei pe contul de socializare.

La câteva minute după publicarea acestui apel, mai multe persoane au postat comentarii în care susţineau că femeia căutată este în viaţă şi că locuieşte în Marca. Printre cei care au răspuns se numără şi primarul comunei, Ioan Şumălan. „Va spun si eu ca sunteti la un pas de a va cunoaște mama biologică. Mama dumneavoastra locuiește și acum în comuna Marca. Vreau sa va asigur de tot sprijinul si implicarea noastră astfel încât demersul dumneavoastra sa aiba finalul dorit, acela de a va întâlni si cunoaște mama si frații”, a scris edilul.

Alte articole

Leave a Comment