O plombă pentru zâmbetul municipiului: drumurile din Zalău, mai rele ca niciodată

Deși suntem încă în plină iarnă, urmele lăsate de materialul antiderapant împrăștiat în urma căderilor masive de zăpadă, dar și vechile probleme ale drumurilor și străzilor din Zalău, încep să iasă la suprafață. Deși Primăria Zalău, prin societatea Citadin a efectuat în cursul anului trecut lucrări de asfaltare și reparații, atât pe o porțiune din bulevard cât și pe străzile importante din municipiu, fiind asflatate și micile străzi din cartiere, aleile dintre blocuri (Brădet, Dumbrava Nord, Dumbrava 2, Simion Bărnuțiu, Porolissum) în ceea ce privește străzile principale, intens circulate, dar și cele mai mici, aflate în special în centrul municipiului, situația lasă mult de dorit. Calitatea slabă a lucrărilor, poate și a materialelor folosite, dar și mixul antiderapant folosit din belșug în această iarnă, au făcut ca aceste lucrări să cedeze în multe locuri. Gropi, denivelări, borduri sparte, asfaltare în valuri, crăpături. Conducătorii auto zălăuanii sunt exasperați, iar postările acestora, tot mai dese, de pe rețelele de socializare, cu fotografii care fac cât o mie de cuvinte, nu mai contenesc.

Totodată, zălăuanii au putut observa cum reparațiile efectuate se fac cu personal care nu dă dovadă de o calificare care să asigure și să garanteze pentru mai mult de două luni, durabilitatea lucrărilor. În cele mai multe locuri, inclusiv în gropile de pe porțiunea de bulevard proaspăt reabilitat, se intervine cu lopata și butelia, pentru eternele plombe care, evident, nu vor ține nici până la vară. 

Planuri sărace pentru străzile zălăuanilor

Reprezentanții Primăriei Zalău ne-au comunicat faptul că, pentru această primăvară, sunt programate lucrări de reparații pe mai multe străzi din municipiu, urmând a se continua și cu o nouă porțiune din bulevard. Chiar și așa, numărul străzilor cuprinse în programul celor de la Citadin este mic, comparativ cu nevoile existente pe majoritatea drumurilor din municipiu.  Astfel, în prima parte a acestui an, societatea Citadin are programate următoarele lucrări: pe Bulevardul Mihai Viteazul, de la sensul giratoriu (benzinăria Mol) spre centrul orașului cu lucrări ce cuprind înlocuirea bordurilor existente pe zona mediană, montarea pavajelor pe zona mediană nouă; lucrări de frezare și astfaltare a părții carosabile.

Pe strada Teofil Moldoveanu se vor continua și finaliza lucrările rămase: montarea bordurilor; asfaltarea părții carosabile și a parcărilor. În Piața Astralis vor fi asfaltate trotuare, alei și parcări și vor fi înlocuite bordurile existente. Vor fi executate reparații prin plombări în carosabilul afectat de precipitațiile din perioada rece. Lucrarea de reabilitare desfășurate pe strada Cloșca, de la începerea cărora se împlinește peste câteva zile un an, cuprind fazele de finalizare a proiectului. Conform comunicatului municipalității, lucrările vor începe imediat ce condițiile meteorologice vor fi favorabile execuției acestora: finalizarea marcajelor rutiere, amplasarea indicatoarelor; amplasarea stâlpilor de protecție a pietonilor.

foto: ⓒ Magazin Sălăjean

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Alte articole

3 Thoughts to “O plombă pentru zâmbetul municipiului: drumurile din Zalău, mai rele ca niciodată”

  1. Anonim

    Pe strada Closca au montat niste indicatoare care când vezi vine sa,urlii de nervi și de ras tot odată niste muncitori incompetenți au lăsat o intersecție fara iluminat public triturare înguste într-un loc iar altundeva atâta încât parchează o mașina !

  2. drumurile din Zalău, mai rele ca niciodată

    asta ca sunt circulate !! de votanti PSD 🙂

Leave a Comment