O nouă lege ar putea modifica vârsta de pensionare a femeilor

Vești bune vin din Parlament, pentru femeile care nu doresc să iasă la pensie, conform vârstei specificate în legislația actuală. Joi, Camera Deputaților a adoptat proiectul care prevede creșterea vârstei de pensionare. Potrivit inițiativei legislative, foarte multe persoane au ocazia de a ieși mai târziu la pensie. Sunt vizate, prin această lege, femeile din România. Prin acest proiect, femeile au opțiunea de a se pensiona la 65 de ani, nu la 63, așa cum prevede Codul Muncii.

Femeile interesate trebuie să depună cererea de continuare a activității în 30 de zile calendaristice anterior împlinirii condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, au decis deputații. În Codul Muncii este prevăzută o perioadă de 60 de zile. De asemenea, salariatele au voie să muncească cel mult trei ani peste vârsta de pensionare. „Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare şi cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menţinut în aceeaşi funcţie maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă”, scrie, mai exact, în proiectul de lege adoptat azi la deputați. Pentru a se aplica, proiectul trebuie să fie promulgat de Klaus Werner Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

 

 

One Thought to “O nouă lege ar putea modifica vârsta de pensionare a femeilor”

  1. Legi PSd =legile junglei

    Mai smecheri sunt cei cu pensii speciale, militare s-au cu grupa I de munca. Astia se pensioneaza de tineri, pe LA 40-50 de ani IAR apoi se reangajeaza, culmuleaza 10 ani pensia cu salariul. Astia-s primii LA care se si indexeaza si recalculeaza pensiile. Asa au scos legile leprele PSd!

Leave a Comment