O altă biserică de lemn este salvată de Ambulanța pentru Monumente Sălaj

Misiunea voluntarilor Ambulanței pentru Monumente Sălaj continuă. De această dată, intervenția este cea de la biserica de lemn din Purcăreț. Lucrările avute în vedere la această bisericuță monument sunt de înlocuire a învelitorii de șindrilă, degradată, cu alta, nouă, din același material. Meșterii și primii voluntari au ajuns la Purcăreț încă din a doua parte a zilei de 23 aprilie. Potrivit coordonatorilor de proiect, scepticismul inițial datorat numărului mic de voluntari înscriși la această intervenție, în condițiile în care cei mai mulți voluntari la intervențiile Ambulanței pentru Monumente sunt studenți, iar vacanța acestora este încă departe, a fost îndepărtat relativ repede pentru că au răspuns apelului voluntari mai vechi, cu experiență, care au participat și la alte intervenții organizate de Ambulanța pentru Monumente în Sălaj, dar și voluntari noi, cei mai mulți dintre aceștia provenind din zona Sălajului. La mijlocul săptămânii, printre voluntari s-a numărat și europarlamentarul Dacian Cioloș, acesta muncind câteva ore alături de echipa de meșteri.

rpt

Și comunitatea s-a implicat, echipa de voluntari fiind servită de localnici cu plăcinte și cu alte produse locale. Pe parcursul primei săptămâni petrecute la Purcăreț, echipa a ridicat schela, a decopertat o bună parte din învelitoarea veche (latura de nord și absida altarului) și a început lețuirea păstrând totodată și vechea lețuire, tradițională, a bisericii. Voluntarii au bătut și primele rânduri de șindrilă, pe latura de nord a bisericii. Din echipa de voluntari fac parte: Ana Nicola Bocănici, Geta Siedmiogródka, Tania Mirela Criste, Eugen Vaida, Delia Jucan, Flaviu Băcueț Crișan, Mirela și Doru Mihalcea, Maria (Căsuța Shmif) și Casia Koteles, Elena Eșanu, Dani, Georgeta Bărar, Ioan Caraba + echipa. Meșteri sunt Vasile Pop și Grigore Florian. Echipa Ambulanța pentru Monumente este alcătuită din: Valeria Lehene, Mădălina Varga, Bogdan Pintea, Corina Caraba, Tudor Bonta și Bogdan Ilieș.

One Thought to “O altă biserică de lemn este salvată de Ambulanța pentru Monumente Sălaj”

  1. […] Misiunea voluntarilor Ambulanței pentru Monumente Sălaj continuă. De această dată, prima intervenție din acest an este cea de la biserica de lemn din Purcăreț. Lucrările avute în vedere la această bisericuță monument sunt de înlocuire a învelitorii de șindrilă, degradată, cu alta, nouă, din același material. Meșterii și primii voluntari au ajuns la Purcăreț încă din a doua parte a zilei de 23 aprilie. Potrivit coordonatorilor de proiect, scepticismul inițial datorat numărului mic de voluntari înscriși la această intervenție, în condițiile în care cei mai mulți voluntari la intervențiile Ambulanței… Citeste mai mult […]

Leave a Comment