Mai multe construcții în Sălaj în 2018, față de anul anterior

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale, eliberate în ultima lună a anului trecut este în scădere, comparativ cu luna noiembrie. Potrivit unui raport al Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Sălaj  în luna decembrie 2018, au fost eliberate 14 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 22,2 la sută față de  luna corespunzătoare din anul precedent.Comparativ cu luna noiembrie 2018, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a  scăzut cu 39,1 la sută. Conform sursei citate, în anul 2018, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a crescut cu 2,5 la sută comparativ cu anul 2017.

Decembrie  2018  comparativ cu noiembrie 2018

În luna decembrie a anului trecut au fost eliberate 14 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 39,1 la sută față de luna precedentă. În mediul urban, au fost eliberate  nouă autorizații pentru construirea de clădiri rezidențiale, reprezentând 64,3 la sută din total județ. Din numărul total al autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale din mediul urban, 55,6 la sută au fost    eliberate în municipiul Zalău. Autorizațiile eliberate în mediul rural reprezentau 35,7 la sută din autorizațiile pe total județ. Cele mai multe autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale au fost eliberate în localitatea Zalău ( cinci autorizații)  şi în localitatea Şimleu Silvaniei (trei autorizații). În luna decembrie 2018, nu au fost eliberate autorizații pentru extinderi la clădiri rezidențiale existente, iar numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri nerezidențiale a scăzut cu 25,0 la sută față  de luna precedentă.

Anul 2018  comparativ cu anul 2017

Conform DJS Sălaj, în anul 2018, au fost   eliberate 405 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creştere cu 2,5 la sută față de anul  2017. Din acestea, 59,8 la sută au fost eliberate în mediul rural.  Creşteri mai mari ale numărului de autorizații eliberate pentru construirea de clădiri rezidențiale față   de anul 2017 au fost înregistrate în localitățile: Şimleu Silvaniei (+13 autorizații), Crişeni (+11 autorizații) şi Pericei (+6 autorizații). Scăderi mai mari ale numărului de autorizații s‐au înregistrat în localitățile:  Zalău (‐11 autorizații),  Hereclean şi Horoatu Crasnei (cu câte șapte autorizații fiecare). În  anul 2018,  numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri nerezidențiale a crescut cu 49,1 la sută față anul 2017, iar cel al autorizațiilor pentru extinderi la clădiri rezidențiale existente a scăzut cu 22 la sută.

Alte articole

Leave a Comment