Noul prefect promite sprijin administratiilor locale, indiferent de culoarea politica

Noul prefect promite sprijin administratiilor locale, indiferent de culoarea politica

Vegh Alexandru, noul prefect al judetului Salaj, a fost investit in functie sambata, in prezenta ministrului Culturii, Hunor Kelemen, in cadrul unei festivitati la care au participat oficilitatile locale, alaturi de vechiul prefect, Andrei Todea. In cuvantul sustinut la investirea sa, noul prefect a cerut sprijinul sefilor institutiilor deconcentrate in aplicarea programului de guvernare, promitand totodata sustinerea din partea institutiei pe care o conduce, tututor administratiilor locale din judet, indiferent de culoarea politica, dar si agentilor economici care, in opinia sa, asteapta mai mult de la institutia prefectului.

Doamnelor si domnilor directori de institutii deconcetrate, in primul rand dumneavoastra trebuie sa ne sprijiniti in punerea in aplicare a programului de guvernare. Mereu vorbim de economic, dar sa stiti ca cei care produc plusvaloare si sunt platitori de taxe si impozite asteapta poate mai mult de la noi. Aici in sala se afla reprezentanti ai unor societati comerciale care, cu siguranta, asteapta imbunatatirea activitatii unor institutii cu care intra in contact. Institutiile de control trebuie sa aplice legea dar, va rog, domnelor si domnilor directori, nu exagerati. In Institutia Prefectului veti gasi un sprijin indiferent de culoarea politica a primarului, in atragerea fondurilor, in mod special a celor europene, a precizat Vegh Alexandru.

Fostul prefect, Andrei Todea, a apreciat, l-a randul sau, buna colaborare pe care a avut-o cu noul prefect, in perioada 2005-2009, cand Vegh a fost subprefect. Pe de alta parte, la asigurat pe Alexandru Vegh ca, desi a fost numit in functie cu sustinerea UDMR, populatia de etnie romana din judet nu-i va crea probleme, atata vreme cat va fi prefectul tuturor salajenilor, reamintindu-i ca a ajuns in acest post si datorita celor 54.000 de romani din Salaj care l-au votat pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale din 2009. Evenimentul de astazi mai dovedeste ceva: ca Romania este un stat democratic, un stat european care isi merita acest statut, pentru ca am reusit sa trecem aceste bariere ale cutumelor, ale obiceiurilor, a conchis Todea.

Alte articole

Leave a Comment