18.000 de doze suplimentare si sase noi centre de vaccinare impotriva gripei noi

18.000 de doze suplimentare si sase noi centre de vaccinare impotriva gripei noi Numarul de doze de vaccin impotriva gripei noi va fi suplimentat cu 18.000, vaccinurile putand fi efectuate in sase noi centre. Acestea sunt cele mai importante masuri luate de Directia de Sanatate Publica (DSP) Salaj, ca raspuns la evolutia bolii la nivel national.

In judetul Salaj s-au constituit un numar de sase centre de vaccinare suplimentare in cele sase unitati cu paturi: Spitalul Judeten, in clubul spitalului, la Jibou, Simleu Silvaniei, Centrul de Cercetare si Asistenta Medicala,in unitatile de primire urgente, la Crasna, in ambulatoriu. In aceste centre de vaccinare suplimentare se vor vaccina cu prioritate toate cadrele medico-sanitare care au ramas nevaccinate in prima etapa, plus persoanele neasigurate.

Cu siguranta, insa, este foarte important ca fiecare persoana asigurata sa se adrese medicului de familie, a declarat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, Ligia Marincas directorul DSP Salaj.

Marincas a adaugat faptul ca, in urma epuizarii stocului initial de 10.900 de doze, in Salaj au sosit deja 8.000 de doze suplimentare de vaccin contra gripei noi, alte 10.000 urmand sa ajunga la DSP in cursul saptamanii ce urmeaza. De asemenea, cel mai probabil la finele lunii ianuarie, vor sosi si vaccinurile contra gripei noi pentru grupa de varsta 5-16 ani, ele fiind actualmente in testare.

Conform sursei citate, de la aparitia bolii amintite, in Salaj au existat 30 de suspiciuni, dintre care sapte confirmate si una aflata inca in analiza la Institutul Cantacuzino. Ligia Marincas a subliniat faptul ca toate costurile legate de campania de vaccinare au fost suportate de catre Ministerul Sanatatii, vaccinurile fiind gratuite pentru toti care vor dori sa si le faca.

Alte articole

Leave a Comment