Nici 10 la suta din deseurile salajenilor nu sunt colectate selectiv

Nici 10 la suta din deseurile salajenilor nu sunt colectate selectivAdministratiile locale din Salaj ar putea fi amendate, din cauza nediminuarii cu 15 la suta a deseurilor generate de comunitate. Primariile ar fi trebuit sa implementeze programul de colectare selectiva, iar in lipsa acestei masuri, autoritatile locale au de achitat 100 de lei pe tona de gunoaie nevalorificate.

Comisarii Garzii de Mediu Salaj au realizat o serie de controale in localitatile din judet pentru a vedea daca primariile s-au conformat directivei Administratiei Fondului pentru Mediu, in privinta diminuarii cu 15 la suta a deseurilor colectate. Ritmul de implementare a programului de colectare selectiva la nivel de judet este mai scazut, in medie de 6-9 la suta, potrivit calculelor reprezentantilor Garzii de Mediu Salaj.

Toate primariile de comune colecteaza selectiv deseurile, dar procentul de colectare selectiva difera de la o comuna la alta. Toate localitatile salajene sunt deservite de operatori licentiati si autorizati in acest sens. Este vorba de firmele: Comfrig, AVE Salaj EcoServ, Trans LMG SRL Marca, Salubriz Slatina, DaioSim SRL Satu Mare. Exista o singura exceptie, Primaria Somes Odorhei a ales sa gestioneze singura deseurile, avand un Serviciu Public de Salubrizare in cadrul administratiei locale, dar si acesta este autorizat, a precizat comisarul sef al Garzii de Mediu Salaj, Nagy-Csutak Erzsebet.

Autoritatile locale aveau obligatia sa depuna la Administratia Fondului de Mediu declaratia cu privire la deseurile colectate in mod selectiv.

Alte articole

Leave a Comment