Nesimțire sau inconștiența? Deșeuri abandonate de cetățeni pe malul râului Almaș

Amenzi drastice urmează să fie aplicate de comisarii Gărzii de Mediu (GM) Sălaj unor persoane care au aruncat deșeuri pe malurile râului Almaș, între localitățile Tihău şi Gâlgău Almaşului. După cum au explicat reprezentanții instituției, în cursul acestei săptămâni comisarii au verificat starea de salubritate pe cursul râului Almaş și au constatat că au fost abandonate de către cetățeni cantități semnificative de deşeuri (deşeuri rezultate din construcții şi demolări, deşeuri de PET, sticlă, folie, scutece, anvelope uzate, piese auto uzate, deşeuri menajere etc).

Printre acestea au fost identificate și diferite documente constând în: facturi, fişe medicale, AWB-uri curierat, certificate de garanție, avize însoțire marfă şi numere auto ale mai multor persoane. După cele constatate la fața locului, comisarii au cerut sprijin pentru identificarea persoanelor care au aruncat deșeurile în zonă, în baza documentelor găsite, Serviciului Evidența Populației.

 

Astfel, după primirea datelor de identificare respectivii vor fi sancționați contravențional în baza Legii 211 din 2011 privind regimul deşeurilor, cu amendă de la 3000 de lei la 6000 de lei pentru persoane fizice, respectiv de la 20000 de lei la 40000 de lei persoane juridice.

“Deşeurile abandonate la care nu a putut fi identificat generatorul, respectiv persoana care le-a abandonat vor fi colectate de către  unitatea administrative teritorială pe raza căruia au fost identificate. Pentru remedierea situației se va stabili ca măsură salubrizarea zonei şi predarea deşeurilor unui operator de salubritate, în cel mai scurt timp”, au precizat reprezentanții GM Sălaj.

One Thought to “Nesimțire sau inconștiența? Deșeuri abandonate de cetățeni pe malul râului Almaș”

  1. Anonim

    Pe tiganii de langa bazinele de apa din Zalau, din zona industriala, asezati langa calea ferata, nu-i verifica nimeni? Aprind zilnic plastice ca sa scoata metalele si polueaza la greu.

Leave a Comment