Nebunia de pe drumurile Sălajului

Nu cred că este zi lăsată de Dumnezeu în care, pe drumurile Sălajului să nu fie înregistrat cel puțin un accident, o tamponare, mașini care se ciocnesc, care se izbesc de parapete, de copaci, care sar peste trotuare. E absurd, e o adevărată nebunie. Am încercat să-mi conving copilul să se ducă pe jos la școală. Nu locuiesc prea departe. Voiam să mă asigur că știe traseul. Am mers împreună de câteva ori și am constatat că e chiar periculos, trotuarele sunt pline cu mașini, pe drumuri sunt mii și mii de mașini, cobori de pe trotuar și te claxonează, urci pe trotuar și dai peste mașinile celor care locuiesc la casă, dar preferă să le parcheze în fața porții, în drum. I-am tot spus pruncului să respecte regulile de circulație, să se asigure, să fie atent. Am ajuns la trecerea de pietoni de la Casa Armatei, m-am asigurat și eu. A venit ca fulgerul un taximetrist, a făcut ceva pe intenția mea și a trecut. Am pășit pe trecere pentru că șoferul unui autobuz Transurbis a oprit. Da, șoferul de autobuz oprește. Nu este prima oară când constat asta și nu vreau să-i laud, spun doar cu ce m-am confruntat eu. Am ajuns la mijlocul drumului și m-am oprit brusc. O altă mașină a trecut pe lângă mine de parcă nici nu eram pe trecere. Mi-am dat seama că pe drumuri e nebunie. Vă întreb și mă întreb: câți dintre noi butonăm telefonul mobil în timp ce conducem? Vă spun eu că suntem mulți, mult prea mulți. Inclusiv eu am fost cel mai mare idiot și recunosc că butonam nemernicul ăla de telefon în timp ce conduceam, dar am renunțat. Am văzut mult prea mult sânge pe drumuri, vieți distruse, dă-l dracului de telefon. Cine e de vină? Mi se pare că permisul de conducere se obține mult prea ușor, cred că amenzile sunt mult prea mici. Da, susțin majorarea amenzilor, să devină insuportabile, arzătoare, să usture, iar permisul celor care beau, iar apoi conduc ar trebui retras pe viață. Poate așa ne mai calmăm, poate vom fi mai atenți cum circulăm și cu ce viteză. A, era să uit. Multe drumuri sunt de rahat și foarte multe accidente se întâmplă în țara asta din cauza drumurilor. Conduceți prudent, lăsați telefonul, viața are prioritate.

3 Thoughts to “Nebunia de pe drumurile Sălajului”

  1. […] Nu cred că este zi lăsată de Dumnezeu în care, pe drumurile Sălajului să nu fie înregistrat cel puțin un accident, o tamponare, mașini care se ciocnesc, care se izbesc de parapete, de copaci, care sar peste trotuare. E absurd, e o adevărată nebunie. Am încercat să-mi conving copilul să se ducă pe jos la școală. Nu locuiesc prea departe. Voiam să mă asigur că știe traseul. Am mers împreună de câteva ori și am constatat că e chiar periculos, trotuarele sunt pline cu mașini,  » Mai multe detalii […]

  2. Anonim

    În România a conduce înseamnă a te feri de ceilalți. Depășeala arată nivelul de inteligență de limită, că de educație nici nu poate fi vorba. Nu pot să uit că odată am văzut pe lîngă Sighișoara un străin cu căluț pe mașina roșie care stătea cuminte în coloană, pe cînd ai noștri cu cazane pe roți depășeau în draci, probabil se găbeau la maternitate – vă dați seama că ăla putea să-i dpășească foarte ușor. Oare de ce n-o făcea? N-avea ambiție? Pentru mulți români e o enigmă.

Leave a Comment