Munca la negru – subiect nelipsit de pe agenda Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj a transmis într-un comunicat de presă că, în cadrul Programului de acțiuni al Inspecției Muncii în perioada 14 iunie – 31 august 2017 se desfășoară acțiunea de informare și conștientizare cu privire la transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată. Inspectorii de muncă spun că munca nedeclarată are efecte negative atât pentru individ cât și pentru societate, precum și pentru bugetul de stat, existând o relație interdependentă între plata contribuțiilor sociale și impozitelor și accesul la drepturile de asigurări sociale și alte măsuri de protecție socială.

Prin această acțiune se urmărește creșterea gradului de constientizare atat a angajatorilor cât și a persoanelor referitor la consecințele sociale și economice pe care le produce munca nedeclarată. Anul trecut trecut, 56 de angajatori au fost depistați având în cadrul unităților 104 angajați fără forme legale, cuantumul amenzilor aplicate fiind de peste 700.000 de lei.

Pe parcursul lunii august Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj  organizează întâlniri de informare, săptămânal, la sediul instituției din Zalău, bulevardul Mihai Viteazul nr. 85 cu program pentru persoanele fizice –  miercuri între orele 14 – 15, iar pentru agenții economici joi între orele 14 – 15.

Alte articole

Leave a Comment