Modelul de declaraţie pe propria răspundere necesar pentru a ieşi din casă după ora 20

Autorităţile române au publicat noul model de declaraţie pe propria răspundere necesar pentru a circula în localităţile în care sunt în vigoare restricţii de circulaţie după ore 20:00. Astfel, unde sunt mai mult de 4 cazuri la mia de locuitori, circulaţia va fi interzisă după ora 20:00, vinerea şi în weekend. Iar magazinele se închid la ora 18:00.

Acolo unde incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, restricţiile se aplică în toate zilele săptămânii.

Modelul de declaraţie pentru localităţile care depăşesc rata de incidenţă de 4 la mie, respectiv 7,5 la mie îl găsiți mai jos.

Cei din zonele roşii vor putea ieşi din case după ora 20:00 doar în situaţii bine argumentate, specificând în declaraţia pe propria răspundere: pentru a merge la muncă sau la medic, îngrijirea sau însoţirea copilului şi/sau asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi sau în cazul unui deces al unui membru al familiei.

În cazul localităţilor cu o rată de incidenţă de sub 4 la mia de locuitori, este interzisă circulaţia în intervalul 22:00-5:00. Este pemisă circulaţia în aceleaşi situaţii ca cele mai sus menţionate. Şi în acest caz va fi nevoie să completăm o declaraţie pe propria răspundere.

Restricțiile intră în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

M. S.2603-Model Declaratie proprie Raspundere_22

Alte articole

Leave a Comment