Mituri nerealiste despre contabilitate

Înţelegerea situaţiei financiare şi păstrarea unei evidente exacte a conturilor nu este o sarcină uşoară pentru oricine. Cu toate acestea, cu capacitatea de înţelegere a nevoilor tale, abilitatea de a gestiona înregistrările financiare şi de a veni cu cele mai bune soluţii pentru bugetul tău, un contabil profesionist te poate ajuta să atingi cu uşurinţă obiectivele pe care ţi le-ai propus.
Abordarea metodică adoptată de profesionişti nu numai că protejează un client de riscul pierderilor financiare, dar oferă şi strategia ideală pentru dezvoltarea afacerii pe termen lung. Din păcate, există câteva mituri şi concepţii greşite despre serviciile de contabilitate care împiedică clienţii să caute ajutorul necesar.

Iată câteva dintre ele:

Mitul 1: Serviciile de contbilitate sunt costisitoare.

Din păcate, comisioanele exorbitante percepute de unii contabili au dus la concepţia greşită că toţi contabilii cer sume mari de bani. Taxele percepute de contabili sunt, de obicei, un răspuns al complexităţii activităţii desfăşurate pentru eficientizarea conturilor unui client. Desigur, la început fiecare investiţie poate părea mare, dar este în interesul tău să alegi cele mai bune şi avantajoase servicii pentru a-ţi creşte afacerea de-a lungul timpului.

Înainte de a lua o dezicie, informează-te în legătură cu tarifele serviciilor de contabilitate. Poţi constata, astfel, că nu există un preţ universal impus în acest domeniu. Serviciile de contabilitate diferă întotdeauna în funcţie de nevoile tale şi avantajele pe care acestea le pot oferi!

Mitul 2: Realizarea unui raport de contabilitate durează prea mult.

Ei bine, această situaţie nu ţine întotdeauna de contabil. Dacă înregistrările financiare ale afacerii sunt prea puţine sau inexistente, iar sistemul de monitorizare al facturilor este dezordonat, contabilul va trebui să depună eforturi suplimentare pentru pregătirea informaţiilor contabile.

Dacă informaţiile şi datele firmei sunt în regulă, un contabil profesionist va analiza metodele cu uşurinţă, iar conceperea raproartelor financiare se va desfăşura într-un timp mult mai scurt.
Ei se vor concentra pe înregistrările contabile, vor parcurge tot ceea ce este necesar şi vor trage concluzii despre ceea ce lipseşte, găsind soluţii adecvate pentru a astupa găurile bugetare şi a armoniza statutul financiar al afacerii tale.

Mit 3: O tranzacţie neînregistrată nu poate fi reintrodusă.

Una dintre cele mai frecvente operaţii din lumea contabilităţii este înregistrarea unei tranzacţii. Mulţi oameni cred în acest mit pentru că nu sunt informaţi în legătură cu modul de înregistrare al unei tranzacţiei.

Se spune că reintroducerea unei tranzacţii neînregistrate nu numai că este dificilă, ci va necesita destul de mult timp şi efort pentru remediere. O soluţie simplă constă în a asigura că toate tranzacţiile contabile sunt pur şi simplu „înscrise” în înregistrări. Chiar dacă înregistrarea este introdusă într-un cont incorect, un contabil eficient va reuşi întotdeauna să facă faţă unei probeleme de acest gen.

Mitul 4: Întreprinderile mici nu au nevoie de contabilitate.

Acest lucru înseamnă că, în calitate de proprietar al unei afaceri la început de drum, ai putea considera că nu trebuie să îţi faci griji în privinţa bugetului, să pui la punct obiectivele financiare sau să stabileşti o strategie pe termen lung. Aceasta ar fi una dintre cele mai eronate concepţii întâlnite în lumea antreprenorilor, care nu va face nimic altceva decât să conducă afacerea spre eşec inevitabil.

Contabilul are datoria de a urmări situaţiile financiare pentru întregul an să te ajute să profiţi la maxim de avantajele fiscale în vederea atingerii tuturor obiectuivelor pe care şi le-a propus afacerea ta. Crezi că nu poţi face faţă de unul singur? Fiecare afacere are nevoie de un contabil care să se ocupe de situaţia ei financiară. Desigur, această persoană sau companie trebuie să fie competenta şi de încredere.

Contabilitatea digitala de la Keez iţi permite să fii expert în afacerea ta, de restul de ocupa ei! Imediat ce vei începe să foloseşti serviciile de contabilitate, vei fi uimit că afacerea ta a putut vreodată să funcţioneze în lipsa lor.

Afacerile merită o atenţie desafarsita, mai ales când se afla la început de drum. Există o mulţime de presupuneri eronate despre domeniul contabil şi despre oamenii care lucrează în el. Dar adevărul este că serviciile de contabilitate fac de cele mai multe ori diferenţa!

 

Leave a Comment