Misiune îndeplinită: Toţi câinii cu stăpân din judeţ au fost vaccinaţi antirabic

Toţi cei circa 38.000 de câini cu stăpân din Sălaj au fost vaccinaţi antirabic gratuit de către medicii veterinari, în lunile februarie-martie, în cadrul unei campanii derulată de către Direcţia Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), instituţie ce a asigurat şi fondurile necesare acţiunii.
„Până la această dată sunt imunizaţi toţi câinii din judeţul Sălaj. În primul trimestru au promit vaccinul antirabic aproximativ 38.000 de câini, cheltuielile fiind suportate de stat. Vaccinurile sunt făcute de medicii veterinari concesionari sau medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi, în baza contractelor pe care le au încheiate cu ANSVSA”, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul DSVSA Sălaj, Mircea Martin.

Potrivit spuselor sale, a fost încheiată şi campania de vaccinarea contra Antraxului la cabaline, fiind imunizaţi 4.400 de cai, concomitent cu examenul serologic pentru depistarea anemiei infecţioase ecvine. Mircea Martin a explicat că la examenul serologic au fost depistaţi patru cai cu anemie, sacrificaţi mai apoi pentru eradicarea focarului.
„În ceea ce priveşte focarele de boli, sau situaţia epizootologică a judeţului, cu siguranţă Sălajul, faţă de alte judeţe din România, are o linişte epizootologică foarte bună. Astfel, focarele depistate în 2017 au fost eradicate, iar în primul trimestru al anului 2018 avem doar un focar de TBC, la o bovină, pe care urmează să-l lichidăm. Ca atare, judeţul nu se confruntă cu boli majore, care să pună în pericol comerţul cu animale”, a mai spus şeful DSVSA Sălaj.

Alte articole

4 Thoughts to “Misiune îndeplinită: Toţi câinii cu stăpân din judeţ au fost vaccinaţi antirabic”

 1. Anonim

  Gratuit?????
  Mare mincinos sau fraier.

 2. Anonim

  Am doi ciini.In com.Hereclean nu a facut nimeni nici un vaccin.

 3. Anonim

  Nici la simleu Silvaniei nu s-a facut nici o campanie de vaccinare! Numa minciuni si gogosi de presa!

 4. Anonim

  nici eu nu am auzit de campanie gratuita de vaccinare..si eu am caine…eu cred ca astia au furat banii si se lauda cu asa proiecte

Leave a Comment