Minore și tinere obligate la orori sexuale în apartamente închiriate în regim hotelier

 Procurorii DIICOT Suceava au descins, miercuri, în nouă percheziţii domiciliare în Constanţa, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Fete necăjite din satele din judeţul Constanţa erau trimise să se prostitueze în mai multe oraşe, inclusiv în Oradea. Unele dintre fete erau minore. Dosarul cuprinde o cauză complexă în care au fost efectuate, cu mai mult timp în urmă, percheziții și cercetări și în Sălaj, Zalăul fiind un oraș aflat pe harta proxeneților. Potrivit procurorilor, cei nouă suspecţi, toţi din Mangalia au constituit în cursul 2017 un grup infracţional organizat şi, în perioada august 2017 – martie 2018, au acţionat în mod coordonat în scopul comiterii infracţiunilor de proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori, membrii grupului obţinând foloase patrimoniale importante în urma determinării şi înlesnirii practicării prostituţiei, precum şi în urma exploatării sexuale a mai multor tinere, unele dintre acestea fiind minore. „Concret, membrii grupului racolau persoane tinere de sex feminin din zona rurală a judeţului Constanţa, care, în principal, proveneau din familii dezorganizate cu o situaţie materială precară şi care erau transportate pe raza altor localităţi din ţară (Suceava, Botoşani, Brăila, Buzău, Bistriţa, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Arad, Baia Mare, Oradea, Târgu-Jiu) unde erau cazate în apartamente închiriate în regim hotelier sau chiar în unităţi hoteliere, unde întreţineau raporturi şi acte sexuale contra cost cu diverşi „clienţi”, banii astfel obţinuţi revenind membrilor grupului”, transmite DIICOT. Membrii grupului sau chiar tinerele, instruite de aceştia, au postat anunţuri online. „În ceea ce priveşte această activitate, membrii grupului le instruiau pe tinere cu privire la modul gestionării anunţurilor postate, astfel încât acestea să fie primele în lista de căutări afişată de site, urmărindu-se racolarea unui număr mai mare de „clienţi”  şi, în final, obţinerea unor sume mai mari”, spun procurorii. Mai mult, tinerele erau instruite cu privire la tarifele practicate, precum şi cu privire la modul de abordare a „clienţilor”. De exemplu, pe raza municipiului Suceava, membrii grupului impuneau practicarea unor tarife mai mari, respectiv 150 de lei pentru un singur act sexual normal sau oral (cu finalizare), 250 de lei pentru o oră şi 400 de lei pentru sex anal, în timp ce pe raza altor localităţi ca Zalău, Târgu-Jiu, Arad sau Oradea s-au practicat tarife mai mici.

Turismul sexual a ajuns și la Zalău

Proxeneţii s-au înţeles să „acţioneze eficient” şi să schimbe după o perioadă ba hotelul sau apartamentul, ba chiar şi oraşul. „Astfel, membrii grupului urmăreau ca în aceeaşi perioadă, pe raza aceleiaşi localităţi, să practice prostituţia sau să exploateze sexual cel mult trei până la cinci tinere, sens în care la diferite intervale de timp localitatea era schimbată, membrii folosind metoda cunoscută cu denumirea de „touring” (turism sexual), ce presupune schimbarea la o anumită perioadă de timp a spaţiilor de cazare, precum şi a oraşelor în care persoanele de sex feminin au practicat prostituţia”, spun procurorii. Aşa, proxeneţii se fereau de organele de urmărire penală. Mai mult, ei acţionau „din umbră”, adică le instruiau pe tinere cu privire la închirierea imobilelor, cu privire la postarea anunţurilor, abordarea clienţilor şi modalitatea de remitere a sumelor obţinute în urma întreţinerii de raporturi sau acte sexuale contra cost, pentru a crea aparenţa că activitatea de prostituţie se desfăşoară de către aceste tinere pe cont propriu. „Astfel, de regulă, în cazul închirierii de apartamente nu se întocmeau contracte în formă scrisă, deşi membrii grupului erau cei care căutau astfel de locaţii şi, uneori, îl contactau pe proprietar în vederea încheierii contractului. În general, tinerele care practicau prostituţia erau folosite la activitatea de închiriere a apartamentelor sau a camerelor de hotel/pensiune”, se arată în informarea DIICOT.

Tinerele puse să se prostitueze erau supravegheate direct de membrii grupului. Unii locuiau în aceleaşi apartamente folosite la practicarea prostituţiei, le controlau prin intermediul telefoanelor mobile. Dacă erau în altă parte, ei le cereau la diferite intervale de timp predarea sumelor de bani obţinute, banii fiind remişi în mod direct. În unele cazuri sumele erau puse la dispoziţia membrilor grupului prin intermediari sau prin intermediul unui serviciu de transfer de bani. Astfel, pentru a ascunde legăturile dintre membrii grupului şi tinerele care practicau prostituţia, banii erau transferaţi unor rude (părinţi, fraţi, veri) sau persoane din anturajul membrilor (prieteni, concubine, etc.). „Ascunderea legăturilor dintre membrii grupului şi tinerele care practicau prostituţia, constituia o preocupare specială în cazul minorelor traficate, aceştia cunoscând că faptele comise faţă de minori sunt mai grave. Astfel, la postarea anunţurilor pe site nu foloseau fotografiile care le reprezentau pe minore, aşa cum se proceda în cazul tinerelor majore, ci utilizau imagini descărcate de pe alte site-uri de profil care reprezentau persoane de sex feminin îmbrăcate sumar sau în lenjerie intimă, având faţa blurată pentru a nu putea fi recunoscute”, arată procurorii. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Constanţa, al luptătorilor din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Acţiuni Speciale şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanţa.

 

2 Thoughts to “Minore și tinere obligate la orori sexuale în apartamente închiriate în regim hotelier”

  1. Anonim

    Ce credeți? E plină țara de „întreprinzători” de-ăștia sexuali. Prin Sud, sate întregi, mai ales „discriminații”, ademenesc/răpesc și trimit fete „la produs”! E însăși viitorul Rrom/âniei.

  2. Anonim

    Politia nu e in stare de nimic ….ia vedeti ca pe Publi 24 sunt mii de fete (si din Moldova ,Ucraina ,Rusia,Ungaria )care au anunturi de prestari in toate orasele si sunt usor de identificat pt politie ,dar nu se vrea .

Leave a Comment