Ministrul Muncii anunță că sporurile la salariile bugetarilor vor fi modificate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că ministerul pe care îl conduce pregătește  un proiect de lege care va modifica legea salarizării, vizați fiind bugetarii.

„Este foarte important ca sistemul bugetar să fie stimulat, să performeze și să avem și eficiență. Dacă arunci anatema pe întreg sistemul, riști ca unii oameni să fie demobilizați. Problema este de aplicare a legii și vina nu o au cei care au beneficiat de sporuri. Ci prin diferite modificări la legislația în vigoare care au permis tot felul de excepții”, a afirmat Raluca Turcan. Ministrul Muncii a dat câteva detalii despre modificările pe care le va propune. Cu privire la plafonul sporurilor adăugate la salariul de bază al bugetarilor, ministrul a spus: „Avem un grup de lucru pe legea salarizării care va finaliza o variantă de proiect de lege, ce va fi trimis la Parlament, care să se refere la plafonul sporurilor adăugate la salariul de bază. Proiectul va reajusta numărul de sporuri existent și cuatumul unor sporuri. Este evident că unele dintre ele pot fi acordate în sumă fixă, nu procentual din salariul de bază”, Raluca Turcan a anunțat, totodată, că doreşte refacerea ierarhiei salariilor în mediul bugetar. Ministrul Muncii a spus:  „În grila de bază vom reașeza salariul de bază într-o ierarhie, așa cum prevedea legea inițială, care a fost distorsionată ulterior fie prin modificări legislative, fie prin decizii ale instanțelor”. „Așezăm nivelul sporurilor raportat la nivelul salariilor de bază, reanalizăm numărul sporurilor, pentru că sunt unele sporuri care pur și simplu nu sunt justificate și evaluăm ca ele să fie acordate în sumă fixă”, a explicat ministrul Muncii.

Foto: INQUAM Photos

9 Thoughts to “Ministrul Muncii anunță că sporurile la salariile bugetarilor vor fi modificate”

 1. Anonim

  Adica vor fi marite?

 2. Anonim

  Adica vor fi calculate pensiile corect, dupa cat a contribuit fiecare?
  Adica vor fi taiate pensiile speciale nesimtite?
  Adica se vor taia sporurile nesimtite de la bugetari?

 3. Anonim

  Țurcanooooo, sporurile trebuie eliminate , cu excepția sporului de vechime și cel pentru munca de noapte.

  1. Alfa

   Sporu de toxicitate trebuie sa rămâna dar trebuie dat celor care lucreaza intradevar in domenii cu grad ridicat de toxicitate!

 4. Pe buna dreptate

  cica spor de fax sau de copiator….

  1. Cornelia

   Să vedem și faptele,că de promisiuni suntem sătui. Și apoi mai spune, că nu va scădea venitul nici unei persoane, atunci ce să credem? Că se vor mai angaja 1000 de persoane la casa de pensii,tot bugetari ,care vor avea un volum foarte mare de muncă, dar în final vom avea același număr de bugetari,aceleași sporuri sub o altă denumire și aceleași pensii speciale. Apă de ploaie,toată această propagandă de partid.

 5. Azi-maine se termina un alt ciclu de 40 de ani

  Iar tot la 40 – 45 de ani romanii pun de-o revolutie ca prea s-au ciocoit unii sfidandu-ne pe noi astialalti. Pe vremuri era nomenclatura de partid, acum sunt „specialii” de toate felurile, pe care trebuie sa-i tinem in spate.

 6. Anonim

  Turcaneto, mărește deq salariul la toată lumea, inclusiv bugetaru, dar cei de rând, și taie de la rădăcină pensiile speciale. Atât de greu e?

 7. Refor

  Mai întâi gândiți și pe urmă treceți la fapte.
  Care este media de vârstă în România?
  Ce nivel de trai au 80% dintre pensionari?
  Până la recalcularea promisă, care nu își are rostul deocamdată, ci în timp, măriți pensiile așa cum este prevăzut în legea prezentă.
  La legea respectivă au lucrat mulți specialiști, din mai multe domenii.
  De ce nu se aplică?
  V-ați gândit că mulți dintre pensionari, care au lucrat o viață întreagă, în condiții grele de muncă, nu mai au timp să aștepte fel de fel de modificări?
  Mai întâi gândiți și pe urmă treceți la fapte…

Leave a Comment