MINISTRUL ENERGIEI: „Statul român va compensa facturile la electricitate pentru 13 milioane de români”

Statul român va compensa facturile la energie electrică pentru aproximativ 13 milioane de români care au un consum lunar între 30 de kWh şi 200 de kWh, a afirmat, astăzi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-un briefing la finalul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

„Am prezentat astăzi în Guvern în primă lectură proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru compensarea facturilor românilor la electricitate şi gaze”, a precizat el.

Ministrul a arătat că va fi compensată diferenţa dintre cel mai mic preţ din piaţă, 64 de bani pe kWh cu toate taxele incluse, şi cel mediu, 82 de bani pe kWh.

„Această diferenţă de 18 bani pe kWh va fi subvenţionată în totalitate din bugetul statului. De această măsură vor beneficia aproape 13 milioane de români”, a mai spus Popescu.

Virgil Popescu vrea ca OUG sa fie adoptata într-o săptămână, două, ca aceasta să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

„Cetăţenii nu trebuie să facă absolut nimic. Consumul va aparea în factură, iar furnizorii vor face borderouri pe care le vor depune la administraţiile fiscale pentru a recupera suma de 18 bani pe kw data de Guvern”, a spus Virgil Popescu. Clienţii vor plăti factura dar cu 18 bani mai puţin pe kw, pe care furnizorii, care vor evidenţia în factura separat suma respectiva, o vor recupera ulterior de la stat.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment