Militarii și polițiștii vor primi ajutor de stat pentru ratele la casă

Cadrele militare, dar și polițiștii aflați la prima numire în funcție sau nevoiți să se mute în interes de serviciu și care contractează un credit imobiliar sau ipotecar vor putea beneficia de plata parțială sau chiar totală a ratei împrumutului, se arată într-un proiect de act normativ care urmează să fie votat de Senat, acesta fiind propus pentru adoptare. Documentul deja a trecut de votul deputaților, astfel că sunt șanse mari să ajungă să se aplice în practică.

O Propunere legislativă pentru modificarea unor acte normative a trecut în martie 2018 de votul deputaților și este posibil ca săptămâna viitoare să ajungă și la votul senatorilor, fiind propus pentru adoptare. Documentul prevede introducerea unui nou mod de recompensare financiară a militarilor și polițiștilor și, pentru a se aplica, are nevoie de votul favorabil al Senatului.

Concret, polițiștii și cadrele militare care au fost numite în prima funcție sau care au fost mutate în interes de serviciu într-o altă localitate decât cea de domiciliu, nici soțul sau soția nu dețin o locuință în acea localitate, cărora nu li se poate asigura un spațiu de locuit corespunzător și care au contractat un credit ipotecar sau imobiliar vor primi o compensație pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata împrumutului contractat. Această compensație lunară se acordă pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului și doar pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

Cadrele militare vor putea beneficia de aceasă măsură, conform propunerii legislative, și în cazul în care sunt mutate într-o garnizoană din localitatea de domiciliu, dar nu dețin, nici ele și nici soțul/soția acestora, o locuință proprietate personală în această localitate.

În prezent, militarii și polițiștii mutați în interesul serviciului în altă localitate decât cea în care își au domiciliul sau sunt la prima numire în funcție și nu au o locuință în orașul în care s-au mutat primesc o compensație pentru plata chiriei.

Propunerea este motivată de inițiatorii proiectului prin faptul că toate modalitățile de recompensare a polițiștilor și militarilor au “menirea de a recompensa aceste cadre în considerarea obligațiilor deosebite care le revin, în vederea loializării față de instituțiile în care își desfășoară activitatea, față de valorile și principiile statului român și ale Uniunii Europene, în spiritul unei deserviri cât mai competente și adecvate a beneficiarului activității lor, cetățeanul”.

5 Thoughts to “Militarii și polițiștii vor primi ajutor de stat pentru ratele la casă”

 1. Anonim

  O mare porcărie, prin care se urmărește întărirea statului polițienesc! Restul tinerilor să plece din țară, nu-i așa Dragneo? Să rămîneți voi, banda de tîlhari, cu paznicii voștri și alegătorii orbi!

 2. Alfaman

  Noah laso-n plm.

 3. Anonim

  Pe ce va bazați când spuneți că legea e pe ordinea de zi a Senatului, că în stadiul ăla figurează de când a aprobat.o camera deputaților, adică de la începutul anului?

 4. Anonim

  Anonim 1 cand mamica ta spunea pune mana pe carte erai la salon jucai biliard cand tatal tau zicea invata tu radeai pe la spate si ziceai ca e prost,poarta este deschisa pentru toti…da si tu la politie intra si ia o casa pe credit pana atunci mucles si la silcotub cu tine

  1. Anonim

   Bine spus colegu’!
   Ceva noutăți despre proiectul ăsta?

Leave a Comment