Mesajul Sabinei pentru voi, legat de proiectul ,,Casă pentru copilul cu dizabilități,,

Bună ziua dragi prieteni. În cele ce urmează vă voi prezenta, cât mai pe scurt, date despre proiectul ce doresc să îl dezvolt – ,,Casă pentru copilul cu dizabilități,, însă nu înainte de a vă ura, tuturor, bun venit pe grup, având convingerea că împreună suntem o forță și că vom reuși să aducem o schimbare în viața copiilor, a persoanelor cu dizabilițăți.
Pentru cei care nu mă cunoașteți, numele meu este Sabina Szabo și sunt mămica unui baiețel de 11 ani, cu dizabilități, Attila.
Attila s-a nascut cu autism. A fost o luptă grea să ajungem unde suntem acum, însă nu imposibilă. Văzând pasiunea lui Attila pentru pictură, l-am motivat si l-am susținut. Pictura este lumea lui frumosă, plină de culoare, în care el se relaxează dar, poate fară să conștientizeze, creează adevărate opera de artă. Și tocmai de aici mi-a venit ideea dechiderii unui centru în care copii ca și el să poată să-și valorifice talentul. Pictură, modelaj, hand-made, tot ce ține de artă și nu numai. Sunt multe persoane cu diverse afecțiuni, însă extrem de talentate în diverse domenii dar care, din păcate, pentru societate și autorități nu sunt decât niște persoane cu handicap, nevoite să se descurce dintr-un ajutor social derizoriu și de cele mai multe ori, marginalizate. În centrul pe care intenționez să îl deschid, acești copii, aceste persoane ar avea posibilitatea să valorifice munca lor, să muncescă nu doar pentru relaxare ci și pentru un venit bănesc.
Dar să vă spun despre ce este vorba. Dețin în localitatea Crasna o casă și un teren de un hectar cu livadă. Pe viitor intenționez să mai achiziționez un hectar de teren pe care să îl plantez cu lavandă, pe care, dacă vom reuși să deschidem centrul, să o folosim ca material de lucru pentru diverse decorațiuni și nu numai. De asemenea, îmi doresc să fac o mică fermă, cu ponei, porci, diverse păsări de curte, de care copii să se bucure.
Pentru a realiza ceea ce mi-am propus si pentru a aduce casa la stadiul de centru funcțional am nevoie de cel puțin 60 de mii de euro, bani pe care încerc să îi obțin cu ajutorul vostru, prin donații și scoaterea la licitație a diverselor obiecte, lucruri pe care doriți să le donați, vindeți, urmând ca bănuții să fie investiți pentru proiect.
În centrul ,,Casă pentru copilul cu dizabilități,, copiii ar avea un loc al lor de socializare, comunicare, o oază de liniște, un loc în care să se simtă utili, un posibil loc de muncă, un loc în care talentul să le fie șlefuit și valorificat.
Haideți ca împreună să dăm o șansă acesui proiect. Haideți ca împreună să demonstrăm că și copiii cu dizabilități sunt importanți, că și ei au talente, că și munca lor are valoare.
Cont Asociatia “Împreuna îi vom face fericiţi” – BRD – RO39BRDE320SV24916073200, cu mențiunea ,,Pentru Atti,,. Vă mulțumesc!

Leave a Comment