În sfârşit, merele ajung pe mesele elevilor sălăjeni

Cei peste 20.000 de elevi sălăjeni vor primi, în curând, merele asigurate prin Programul privind încurajarea consumului de fructe în şcoli. Oficialii Consiliului Judeţean Sălaj au anunţat că procedurile de licitaţie publică privind încheierea contractelor de furnizare a fructelor pentru elevii din clasele I-VIII, inclusiv pentru micuţii din clasa pregătitoare din învăţământul de stat şi privat autorizat/acreditat din judeţ se află în fază finală.
Primele mere vor ajunge pe băncile şcolarilor din comunele Ileanda, Băbeni, Letca, Lozna, Gâlgău, Rus, Şimişna, Zalha şi Poiana Blenchii, contractul de furnizare pentru acestea urmând să fie semnat în cursul acestei zile. “Contractul de furnizare a fructelor proaspete în şcoli pentru lotul 8 (Ileanda, Băbeni, Letca, Lozna, Gâlgău, Rus, Şimişna, Zalha, Poiana Blenchii) va fi semnat marţi, 23 februarie, între Consiliul Judeţean Sălaj, în calitate de achizitor şi furnizorul SC Ar Linia Tea SRL Arad, livrarea urmând a se realiza începând de miercuri, 24 februarie”, ne-au transmis reprezentanţii administraţiei judeţene.
Pentru celelalte şapte zone din judeţ, licitaţiile au fost finalizate, contractele de furnizare urmând să fie semnate cu firmele furnizoare – în cazul în care nu vor exista contestaţii – în 25 februarie, cu livrare din 29 februarie.
Conform contractului, furnizorii se obligă să furnizeze, săptămânal, începând cu ziua următoare semnării contractelor, pentru maxim 60 de zile de şcolarizare, mere cu greutatea minimă de 100 grame/ bucată, în fiecare unitate şcolară gimnazială din judeţul Sălaj. Merele trebuie să fie întregi, sănătoase, spălate, curate, fără materii străine vizibile, fără urme de atacuri de boli şi dăunători, fără umiditate externă în exces, fără miros sau gust străin, să reziste la transport şi manipulare.
Valoarea totală a contractelor este de 238.869,46 lei, fără TVA, pentru un număr de 20.309 beneficiari.
În cazul în care din vina sa exclusivă, furnizorul nu reuşeste să-şi îndeplinească obligaţiile asumate în contract, achizitorul poate percepe majorări de întârziere, în cuantum de 0,1 la sută din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere.

Alte articole

Leave a Comment