McDonald’s în Zalău? Răspunsul oficial al companiei dă peste cap toate speculațiile

Nu este pentru prima dată când ideea unui restaurant McDonald’s deschis în Zalău este dezbătută în mass media locală. Din păcate, o parte a presei a redat în mod neprofesionist și eronat anumite date legate de o posibilă venire la Zalău a acestei companii, cu un restaurant și în municipiul Zalău. Foarte multe din informații au fost, firește, presupuneri sau aruncate în spațiul public sub forma deja bine cunoscută de „fake news”, pentru că opinia companiei, pe care Magazin Sălăjean a primit-o zilele trecute, este cu totul alta față de ceea ce unele publicații sălăjene au scris în trecut. Prin urmare, McDonald’s nu va veni prea curând în județul nostru, în ciuda speranțelor și a unor informații care au circulat în ultimul an într-o o parte din mass media județeană.

Este o veste tristă pentru mulți, mai ales pentru adolescenți și copii, știut fiind faptul că cei mai mulți merg până în Cluj sau Oradea pentru a savura un hamburger și o porție de cartofi prăjiți, meniuri cu gustul atât de special pe care “Mec”, cum spun cei tineri, îl oferă. Nici posibila ridicare a unui mall, pe locul fostei intreprinderi Armătura, nu pare să-i înduplece pe reprezentanții concernului american, pentru că, de fapt, nici măcar acest mall, de asemenea foarte promovat în unele spații media, nu reprezintă o certitudine pentru zălăuani.

Iată răspunsul oficial al companiei McDonald’s la solicitarea cotidianului nostru, cu referire la posibila deschidere a unui restaurant în Zalău:

(…)Căutăm constant oportunități de a deschide noi restaurante McDonald’s în mai multe orașe din țară. Desigur, ne uitam mereu foarte atent la orașele în care nu suntem încă prezenți, cum este și municipiul Zalău. Purtăm în mod constant negocieri cu mai mulți parteneri din cât mai multe orașe din țară și, în cazul în care în următorii ani vom ajunge și in orașul dumneavoastra, vă vom anunța cu siguranță”.

Prin urmare, cel puțin pentru viitorul apropiat, nu ne putem gândi că vom avea un restaurant McDonald’s la Zalău, iar principiul mai mult sau mai puțin real potrivit căruia acest concern nu deschide restaurante în municipii cu o populație sub 100.000 (sau 70.000, mai nou) de locuitori, pare a fi doar o legendă, de vreme ce în Deva, de exemplu, un municipiu cu 56.000 de locuitori, are un restaurant McDonald’s. Până atunci, singura alternativă mai aproape de noi rămâne cea oferită prin restaurantele de la Cluj, Oradea, Baia Mare sau alte municipii în care, lipsiți de multe alte posibilități în Zalău, suntem nevoiți să ajungem. Faptul că nu avem, în Sălaj, un astfel de restaurant, ar putea reprezenta și un avantaj, cel puțin pentru alimentația celor mici și a celor tineri, care sunt nevoiți să aleagă, pe mai departe, alte produse, lăsând mâncarea fast-food ca o opțiune c eo pot accesa doar când se deplasează în alte județe.

Alte articole

4 Thoughts to “McDonald’s în Zalău? Răspunsul oficial al companiei dă peste cap toate speculațiile”

 1. Anonim

  FARCAS + BIRJAC=FAKE NEWS

 2. mos ioan roata

  nu e nici o pierdere

 3. Anonim

  Comparația cu Deva nu rezistă: în anii ’70, cînd Zălaul avea încă case din „vaioage” pe „bulevardul” în construcție Mihai Viteazu, Deva avea deja trei bulevarde centrale (nu străzi de cartier!) și supermagazine, Deva este la autostradă, în Zalău nu vin turiști, acolo merg cu zecile de mii anual. Cum să aveți voi McDonald’s în Zălau, cînd Alba Iulia (oraș mult superior) nu are?

 4. Cristina Terhes

  Multumim pentru informare, ca numai prostii s au scris pe tema asta. Eu ma bucur, copiii mei nu.

Leave a Comment