Măsuri sporite de siguranță de Bobotează

Pentru ca cetățenii să participe în siguranță la festivitățile ocazionate de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza) și a Sfântului Ioan Botezătorul, 63 de polițiști vor fi în teren, suplimentar față de dispozitivul curent, în acest sfârșit de săptămână. Oamenii legii vor asigura ordinea şi liniştea publică și vor acționa pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult.

Polițiștii sălăjeni recomandă cetăţenilor care intenţionează să participe la aceste manifestări religioase să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

Astfel, Poliția recomandă cetăţenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani, iar, pe cât posibil, portofelul să-l păstreze în buzunarul interior al hainei. Doamnelor le este recomandat să fie atente la genţi și poşete, iar celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult, să nu lase la vedere, pe bord sau banchete, bunuri de valoare.

Totodată, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile polițiștilor rutieri şi să parcheze exclusiv în locurile special amenajate.

Leave a Comment