Măsură împotriva țeparilor auto

Registrul Auto Român va emite de la 1 decembrie 2024, deținătorilor de autovehicule, certificatul „RAR Auto Pass”. Documentul va fi eliberat la vânzarea mașinii pentru a putea fi prezentat cumpărătorului și se adresează mașinilor deja înmatriculate în România. Certificatul va conține informații esențiale despre istoricul kilometrajului dar și despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranță ale autovehiculului. Certificatul RAR Auto Pass va costa în jur de 50 de lei. La sfârșitul lunii mai, aplicația va fi gata din punct de vedere al platformei digitale și va fi distribuită către toate entitățile care vor completa în aceasta, datele necesare eliberării certificatului: serviceuri, stații ITP, ateliere pentru inspecții tahografe și/sau limitatoare de viteză, producătorii de vehicule rutiere. Pentru a fi colectate suficiente date astfel încât imaginea de ansamblu asupra unui vehicul să fie cât mai relevantă, este nevoie de minimum 6 luni. În certificat se vor regăsi date complexe despre istoricul mașinii respective, începând cu valoarea odometrului (kilometrajul) până la numărul de identificare al autovehiculului, data și natura evenimentelor rutiere în care a fost implicat, detalii despre avariile grave la sistemele de frânare și direcție, precum si tipul intervenției pe vehicul (întreținere, reparație, actualizare de soft). În situația puțin probabilă în care, în momentul interogării aplicației nu este găsită nicio informație despre un anumit vehicul, RAR va elibera gratuit un certificat de negare.

2 Thoughts to “Măsură împotriva țeparilor auto”

  1. […] Registrul Auto Român va emite de la 1 decembrie 2024, deținătorilor de autovehicule, certificatul „RAR Auto Pass”. Documentul va fi eliberat la vânzarea mașinii pentru a putea fi prezentat cumpărătorului și se adresează mașinilor deja înmatriculate în România. Certificatul va conține informații esențiale despre istoricul kilometrajului dar și despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranță ale autovehiculului. Certificatul RAR Auto Pass va costa în jur de 50 de lei. La sfârșitul lunii mai, aplicația va fi gata din punct de vedere al platformei digitale și va fi… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Fix p.la.O masină deja înmatriculată în Ro.poate să aibă înainte de asta multe evenimente.P-alea nu le știm.Poate din Carvertical.Asa că virgulă chestia se va referi la mașini înmatriculate de noi in Ro.Da’si acolo-s ieșiri de urgența.Depinde de sumă.

Leave a Comment