Masca devine obligatorie pe stradă în toate localităţile cu rată de infectare peste 6 la mie

Masca de protecţie devine obligatorie pe stradă în localităţile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie. Măsura se aplică de astăzi, după ce ordinul comun al ministerului Sănătăţii şi ministerului Afacerilor Interne va fi publicat în Monitorul Oficial, potrivit Digi24.

Ministrul Sănătăţii şi ministrul Afacerilor Interne au emis ordinul comun privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise, în localităţile în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie. Persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc sunt exceptate.

„Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii şi Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului Sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă

Conform documentului, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice deschise.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise, persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepţii se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Documentul se va publica astăzi în Monitorul Oficial al României.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “Masca devine obligatorie pe stradă în toate localităţile cu rată de infectare peste 6 la mie”

  1. O simplă întrebare

    După ce au organizat congres cu 5000 participanți într-o sală care au mâncat mici și au băut bere, libărali bagă restricții pt prostime. Da de ce să port mască afară dacă m-am vaccinat ?

Leave a Comment