MARIUS BUDĂI: ”Exclus să crească vârsta de pensionare, angajaţii nu pot să iasă cu picioarele înainte de la serviciu”

Creşterea vârstei de pensionare este exclusă, deoarece în România speranţa de viaţă sănătoasă este în jur de 60 de ani, iar Guvernul nu poate accepta ca angajaţii să iasă cu picioarele înainte din locurile lor de muncă, a declarat, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi, la preluarea mandatului, informează Agerpres.

„Exclus să crească vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar şi am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia apoi să ne gândim la o eventuală creştere a vârstei de pensionare. (…) Despre PNRR şi vârsta de pensionare: la Comisia Europenă nu există aşa un bau-bau, nu, acolo sunt oameni care, dacă le explici, înţeleg. Speranţa de viaţă pentru bărbaţi este de 70 de ani şi 6 luni. Speranţa de viaţă sănătoasă este în jur de 59-60 de ani. Păi nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte din producţie, din birouri şi de acolo de unde lucrează”, a afirmat Marius Budăi.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “MARIUS BUDĂI: ”Exclus să crească vârsta de pensionare, angajaţii nu pot să iasă cu picioarele înainte de la serviciu””

  1. Anonim

    De renegociat la Pnrr, trebuie multe de renegociat, multe ticăloșii semnate de liberali + #rezist. Să știți că ungureanul de la mediu nu face gât degeaba, ăștia au semnat că românii nu vor mai folosi pt încălzit lemne de foc și microcentrale de apartament. Incredibil !

Leave a Comment