MAPN: Proiectul Legii Poliţiei Militare, în dezbatere publică

Ministerul Apărării anunţă că a fost lansat în dezbatere publică proiectul Legii Poliţiei Militare, informează Agerpres.

„Pentru prima oară de la înfiinţarea, în 1990, a primelor structuri de poliţie militară, specialiştii acestei arme vor avea o lege care să le stabilească foarte clar misiunile”, precizează MApN, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, „acţiunile poliţiştilor militari nu se vor extinde asupra populaţiei civile pe timp de pace sau în situaţie de normalitate, conform proiectului legislativ aflat în dezbatere publică”.

Vizate vor fi doar personalul Ministerului Apărării Naţionale şi alte persoane care se vor afla pe teritoriul unui obiectiv militar sau în zone militare restricţionate. Numai la solicitarea autorităţilor, pe perioada stărilor de urgenţă şi alertă, specialiştii vor putea sprijini structurile sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, arată sursa citată.

MApN precizează că în proiectul legislativ sunt cuprinse şi reglementate activităţi importante din sarcina poliţiştilor militari pe timpul executării misiunilor în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, în scopul obţinerii unui nivel de interoperabilitate cât mai ridicat în cadrul NATO.

„În ceea ce priveşte modul de acţiune pe teritoriul naţional, activitatea poliţiştilor militari pe domeniul public va fi, în continuare, limitată la executarea unor misiuni de pază a unităţilor militare sau la însoţirea unor coloane cu tehnică militară ale militarilor români sau străini care participă la activităţi comune pe teritoriul României”, subliniază MApN, potrivit Agerpres.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “MAPN: Proiectul Legii Poliţiei Militare, în dezbatere publică”

  1. Anonim

    O ENTITATE FARA NICI UN SCOP …TAIETORI DE FRUNZE LA CAINI PT CARE MULTI ROMANI ISI RUP SPATELE SA LE ASIGURE UN SALARIU CEL PUTIN DUBLU FATA DE MEDIU PRIVAT SI PENSIONATI CA TILAVII LA 45 DE ANI

Leave a Comment