Mama şimleuanului adoptat în Norvegia a murit înainte să-şi reîntâlnească fiul

Cu doar o lună înainte să vină în România pentru a-şi cunoaşte familia biologică, Csillag Imre, tânărul de 26 de ani născut în Şimleu Silvaniei şi adoptat la vârsta de doi ani de un cuplu din Norvegia, a aflat că femeia care i-a dat viaţa şi pe care aştepta cu nerăbdare să o întâlnească a murit într-un cumplit accident.

Tragedia s-a produs luni 6 august, într-o parcare din Şimleu Silvaniei. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, „din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului s-a stabilit că un bărbat de 38 de ani, din comuna Camăr, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă, a oprit voluntar într-o parcare de pe strada 22 Decembrie, din Şimleu Silvaniei. La punerea în mişcare de pe loc nu s-a asigurat corespunzător şi a accidentat cu partea dreptă faţă o femeie de 45 de ani, din comuna Nușfalău, care se afla în parcare”. În urma impactului a rezultat decesul victimei.

Înfiat la doi ani de la orfelinatul din Cehu Silvaniei, Imre a început să-şi caute familia biologică în luna iulie a acestui an, prin intermediul mamei sale, care a luat legătura cu administratorii paginii de Facebook “The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României”. La scurt timp după ce mesajul său a fost publicat în mediul online, familia a fost găsită tocmai în Nuşfalău, iar tânărul şi părinţii săi adoptivi au făcut planuri pentru a veni în ţară.

Administratorii paginii de Facebook au fost cei care au anunţat-o pe mama adoptivă despre decesul româncei şi, potrivit acestora, Imre şi familia lui din Norvegia nu au renunţat la călătoria în România. Asta întrucât şimleuanul are o soră adoptată tot din ţară, care vrea să îşi cunoască rudele, găsite tot prin intermediul “The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României”.
Pagina amintită este un proiect în social media creat la începutul anului 2015, cu scopul de a ajuta reîntregirea familiilor despărţite la scurt timp după Revoluţia din 1989, într-o perioadă în care adoptarea copiilor români de către străini era un fenomen.

Alte articole

One Thought to “Mama şimleuanului adoptat în Norvegia a murit înainte să-şi reîntâlnească fiul”

  1. Vasile

    Păcat, mare păcat

Leave a Comment