Majorări de 75 la sută la salariile polițiștilor care muncesc suplimentar

O anumită categorie de bugetari care prestează muncă suplimentară în perioada 2019 – 2021 va beneficia, potrivit unui act normativ al Guvernului, de mai mulți bani la salariu.

Astfel, poliţiştii care prestează muncă suplimentară în perioada menționată, vor beneficia, potrivit unui act normativ al Guvernului, de o majorare cu 75 la sută a salariului cuvenit. Această decizie se aplică doar în cazul în care nu este posibilă compensarea cu timp liber a muncii suplimentare. Recent, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus în dezbatere publică un proiect de act normativ ce stabileşte toate regulile pentru acordarea acestor bani. 

Condiţiile în care angajaţii MAI pot beneficia de majorările salariale pentru munca suplimentară se regăsesc în Proiectul de ordin MAI privind condiţiile de stabilire a majorării salariale pentru munca suplimentară prestată de personalul cu statut special, precum şi activităţile deosebite cu caracter specific. Documentul a fost pus recent în dezbatere publică pe website-ul MAI şi are nevoie, pentru a se putea aplica, de aprobarea ministrului de interne şi de publicarea în Monitorul Oficial.

 

 

 

Alte articole

2 Thoughts to “Majorări de 75 la sută la salariile polițiștilor care muncesc suplimentar”

  1. ...

    Iar va dati cu părerea fara sa documentați putin faceti stiri doar de genul soc si groaza dar fara fundament

  2. contradictie in termeni

    „politist care munceste”, daramite suplimentar

Leave a Comment