Lucrările la reamenajarea Pieței Astralis avansează: zălăuanii așteaptă refacerea întregii zone

Lucrările de rabilitare din temelii a Pieței Astralis continuă în această perioadă conform graficului, deși vremea neprielnică face ca activitățile să înainteze cu dificultate, în unele zile. Municipalitatea dă asigurări că lucrarea va fi finalizată în termenul stabilit, respectiv 11 luni, cu atât mai mult cu cât în această zonă nu sunt întâmpinate probleme majore de infrastructură, așa cum au fost constatate, din păcate, în planul de reamenajare a Pieței Centrale din Zalău.

Primăria Municipiului Zalău ne-a transmis ultimele informații legate de acest proiect extrem de important pentru zălăuani: „De la data ordinului de începere a execuției lucrărilor și până în prezent constructorul a demarat lucrările de execuție la infrastructura halei agroalimentare, respectiv săpături, armări, turnare beton la fundații. În următoarele două luni se preconizează finalizarea lucrărilor la infrastructura halei, după care se va trece la următoarea etapă, cea de realizare a suprastructurii. Suprastructura se va realiza din stâlpi, grinzi cu inima plină, rigidizări, elemente ce sunt din oțel de înaltă rezistență. Costul lucrărilor de execuție pentru obiectivul ”Modernizare Piața Astralis”, conform autorizației de construire nr. 913 din 15 noiembrie 2017 este de 2.380.236 de lei inclusiv TVA.”

Conform Planului de Detaliu, lucrarea este desfășurată pe o suprafață de aproximativ 1.040 metri pătrați. Hala va avea o înălţime de 6,12 metri şi o suprafaţă de 858 de metri pătraţi construiţi, fără etaj. Construcţia va fi efectuată pe o fundaţie de beton armat, susţinută de stâlpi şi grinzi metalice având închideri din panouri termoizolante tip “sandviş”, tâmplărie cu geam termopan şi acoperiş tip grădină. Hala va fi construită în locul copertinei existente înainte de începerea demolărilor.

Accesul va fi facilitat prin două direcţii, la est – din bulevardul Mihai Viteazul şi la nord prin Aleea Tineretului. În partea sudică a halei va fi amenajată o parcare cu 25 de locuri, iar în apropiere, tot pe partea de sud a zonei reabilitate, se construiește o altă parcare cu şapte locuri. În partea de nord vor fi amenajate locuri de parcare destinate exclusiv persoanelor cu dizabilităţi dar şi locuri „mama şi copilul”.

Cele mai multe locuri de parcare vor fi în partea de vest a zonei, acolo unde, în urma demolării a 11 garaje, vor fi înfiinţate 34 de locuri de parcare. Numărul total al locurilor de parcare cuprinse în planul “Piaţa Astralis” va fi de 68. Hala va fi, în mod firesc, dotată cu grup sanitar nou şi un punct gospodăresc. Dispar, odată cu aceste lucrări, chioșcurile și gheretele metalice inestetice din zonă. Trotuarele şi drumurile din întreaga zonă vor fi refăcute în cursul acestui an iar spaţiile verzi, atât cele cu rol de protecţie cât şi cele decorative, vor fi reabilitate. Zălăuanii așteaptă, totodată, refacerea întregii zone, a blocului Silvania Astralis, din vecinătatea Poștei (bloc aparținând municipalității) dar și a imobilului care găzduiește Oficiul Poștal nr 2, cu scările exterioare și spațiile aferente, aflate toate într-un stadiu avansat de degradare. Zălăuanii își vor putea face cumpărăturile în noua piață Astralis începând din toamna acestui an.

 

 

 

 

 

2 Thoughts to “Lucrările la reamenajarea Pieței Astralis avansează: zălăuanii așteaptă refacerea întregii zone”

  1. Anonim

    se poate parca si la sala sporturilor!!!!!!

  2. Vio

    cati bani a bagat ciuntu in jeb? Cam scumpa lucrarea asta, restul ii baga ciunt in jeb cu securistul marc

Leave a Comment