Lucrările de reabilitare la Palatul Administrativ – la final

Lucrările de reabilitare a clădirii Prefecturii Sălaj din centrul oraşului, cunoscută sub denumirea Palatul Administrativ, au ajuns la final. Recepţia lucrărilor la obiectivul “Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ – Zalău” a avut loc la începutul acestei săptămâni în prezenţa conducerii Instituţiei Prefectului, reprezentanţilor Direcţiei Generale Logistice din cadrul MAI – comisar şef Cristian Dumitraşcu, comisar şef Liviu Grigore, subinspector Adrian Constantinescu, reprezentanţi ai proiectantului, antreprenorului general, ADR Nord-Vest, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi dirigintelui de şantier.

“Acest proiect a fost o adevărată provocare, prin soluţiile propuse, dar şi prin complexitatea şi volumul lucrărilor. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în proiect, pentru că au găsit soluţii la toate probleme apărute pe parcurs, astfel încât astăzi să putem avea recepţia la terminarea lucrărilor. Un sprijin important am avut şi din partea Ministerului Afacerilor Interne. Este o lucrare de referinţă pentru eficientizarea energetică a clădirilor şi, de ce nu, un exemplu de bună practică”, a precizat prefectul Dari Toma.

Lucrările au vizat: anveloparea clădirii, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, înlocuirea corpurilor de încălzire cu ventilo-convectoare, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, reabilitarea şi modernizarea instalaţiei de iluminat, instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de mişcare şi a unui sistem de management energetic integrat. În perioada imediat următoare va avea loc autorizarea privind Prevenirea şi Stingerea Incendiilor, reglajele BMS (Building Management System – este un sistem centralizat de monitorizare si control al instalatiilor unei clădiri), evaluarea contabilă şi auditul financiar, mutarea personalului instituţiei şi a altor instituţii în această locaţie şi inaugurarea oficială a clădirii.

Proiectul vizând “Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ Zalău” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 -2020, valoarea totală fiind de circa 25,5 milioane de lei. Perioada de implementare a proiectului este noiembrie 2018 – noiembrie 2022.

 Foto Instituţia Prefectului 

7 Thoughts to “Lucrările de reabilitare la Palatul Administrativ – la final”

 1. […] Lucrările de reabilitare a clădirii Prefecturii Sălaj din centrul oraşului, cunoscută sub denumirea Palatul Administrativ, au ajuns la final  » Mai multe detalii […]

 2. neamu

  treaba buna solarele ,dle ciount pune pe toate scolile si spitalele din orase fotovoltaice si o sa ai si curent de vanzare

  1. Anonim

   Domnul Ciunt nu are nicio contribuție aici, singurul care a început și finalizat proiectul este mult blamatul Florin Florian împreună cu angajații care nu au fost aduși pe pile de PNL PSD PLUS

 3. Anonim

  Palatu poporului, hotilor

 4. raz

  5 milioane de euro sa reabiliteze o cladire ! pentru ce ?

  1. Anonim

   Având în vedere că noul Palat Administrativ a devenit o clădire pasivă, și eficientă energetic eu zic că a meritat. În alte țări s-au plătit și 10 milioane de euro pentru modernizări. Pompe de căldură, sisteme de ventilație profesionale (foarte importante în zonele aglomerate), stații de încărcare pentru mașini electrice, pompe de căldură, independență energetică. Ucraina acum dacă rămâne fără centralele nucleare e terminată, în Zalău, Prefectura poate să bage curent pe rețea. Asta e diferența.

 5. Anonim

  Cred că are prea mult curent electric. Altfel nu se explică faptul că de câteva zile câteva zeci de lămpi exterioare ard și ziua și noaptea. Sau pe mahării de mai sus nu-i interesează factura, că, deh, plătește populimea.

Leave a Comment